Swedish Breakfast Tea - Producerat utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(No reviews yet) Write a Review
kr295.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Utseende & innehåll

Orange Pekoe. Svart te. Större än Broken Orange Pekoe och Dust. I koppen är det en klar och vackert rödbrun färg.

Smak & eftersmak

En blandning av väldoftande blad och skott när man häller het vatten på bladen. Bladen vaknar till liv och sprider en behaglig, aningens söt doft. En ren och aningen torr tesmak. Väldigt jordig och kraftig vid dragning över 3 minuter. Teet är fylligt och rund smak som gör det lätt att dricka. Viss strävhet i eftersmaken. 

Ursprung & Historia

Efter inbördeskriget under 90-talet, har Rwanda börjat sakta men säkert byggas upp. Te är nuförtiden Rwandas största exportvara. Den bördiga vulkaniska jorden och det tempererade klimatet är perfekt för odling av te. Tebladodlingarna som täcker bergen skapar en fantastisk kontrast till den blå himmeln, grusvägarna och solskenet. Det finns även en besöksnäring kring teodlingarna. Besökare kan se och lära sig hur teet skördas, bearbetas och till och med får smaka på resultatet. Tea plantation-turer äger rum på en mängd olika platser i hela Rwanda, med de största besöksmålen ligger runt Nyungwe National Park: Gisovu och Gisakura. Rwandas turistbyrå rekommenderar teodlingarna som resmål för hela familjen.  

Fotografen Tim Smith, från Yorkshire i England, reste till Gisovu, Mata och Kitabi, tre teodlingar i Rwanda, för att lyfta fram arbetet med projektet Food from Africa. En utställning av Tims bilder fanns på The Mercer Art Gallery i Harrogate, Yorkshire under januari 2011. Bilderna kan även ses på The Guardians hemsida.

Vad är unikt med Ehsans och Pappas Swedish Breakfast te?

Men får mycket "bang for the buck" med detta te. Det smakar så mycket mer och bättre än det kostar. Prisvärt och en unik smak som påminner om det te jag fick som barn. Dessutom är det odlat utan bekämpningsmedel.

Passar till

Perfekt till frukost eller när du är sugen på en kopp te på jobbet. Drick gärna ur ett glas eller en vit kopp så du även kan njuta av den vackra färgen.

Brygginstruktioner

Som utgångspunkt kan man med fördel brygga ca 5 gram i 90 gradig vatten och låta dra i mellan 2-3 minuter. Vill man sedan ha det ännu starkare, kan man ta mer te. Vill man ha det strävare kan man låta dra lite längre. Givetvis kan man göra teet svagare genom att minska mängden te och göra teet mindre strävt genom att minska dragningstiden. 

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA