Lugnande teer

Här har vi samlat alla teer till dig som är stressad och orolig. Här finner du teerna som hjälper till att hålla fokus när jobbet blir krävande. Teerna som hjälper oss finna balans när vardagen tär på en och teerna vars syfte är att ge oss en liten lugn stund att bara andas, finnas och slappna av. 

Hur lugnande är lugnande teer?

Allt utgår från förväntningen. Om du jämför med valium, är våra teer inte alls lugnande. Men om du jämför med espressokaffe är nästan alla teer lugnande. Givetvis finns det ämnen som stressar upp, som till exempel koffein, och således är koffeinfria teer mer lugnande än koffeinrika teer. Men handen på hjärtat, så är det nog mer sanningsenligt att säga att ritualen av att ta sig en minut eller fem för att välja sitt te, brygga sitt te och sedan njuta av sitt te, mer lugnande än teet i sig. 

Att dricka en varm kopp te ÄR lugnande i samma mening som det är lugnande att unna sig en kopp varm choklad med grädde när du är ute en riktigt kall dag. Eller varför inte jämföra med en iskall öl när du svettats i hettan en hel dag. Det är stunden och kontexten mer än ölen eller den varma chokladen så att säga. 

sam-3700.jpg

Hur skiljer vi på lugnande teer och andra teer?

I denna kategori finner du dels våra koffeinfria teer. Det inkluderar till exempel våra örtteer. Dels de teer som våra kunder i sin feedback sagt är lugnande. Det kan vara till exempel Oolong teer och gröna teer. Vi har dock filtrerat ut alla teer som är uppiggande. Med andra ord kan du som är ute efter ett te som verkar lugnande känna dig trygg med att du inte finner något som håller dig vaken på natten här.