Den fysiska butiken & vår historia

Den fysiska butiken

Öppettider över påsk 2023:

Torsdag 6 april (skärtorsdag): 11:00-16:00
Fredag 7 april (långfredag): Stängt
Lördag 8 april (påskafton): stängt
Söndag 9 april (påskdagen): Stängt
Måndag 10 april (annandag påsk): Stängt
Tisdag 11 april: Öppet precis som vanligt igen mellan 11:00-18:00
Med andra ord tänkte vi ta långhelg här på tehuset! Yey!!!!

 

Butiken finns på Södraförstadsgatan i Malmö och har generellt öppet mellan 11-18 på vardagar och 11-16 på lördagar. Söndagar & Andra röda dagar har vi stängt. 

Vad utmärker Ehsans och pappas tehus 

Vi har under åren byggt ett stort nätverk, utifrån det omfattande samarbete vi har med våra televerantörer. Detta har profilerat oss i Sverige som en av de största att kunna erbjuda ett gediget förstklassiga urval av te, som pappa importerar med stor omsorg och mycket kunskap. Någom gång per år reser pappa Ahmad till teodlingar runtom i världen för att utbilda sig och främja samarbetet mellan teproducenter och vår tebutik. 

Pappa blandar sedan egenhändigt teerna utifrån stor kunskap och mycket erfarenhet. Det är i grunden säsongsfavoriter som återkommer på butikshyllorna och nya spännande smaknyanser som kunderna efterlyser. Därför finns blandningar som Rosengårds te, Monnaco te, Las Vegas te, Nelson Mandela te, Fidel Castro te, Pappas gröna gårds te, Pappas frukost te, Pappas grönt te, bara att köpa genom Ehsans och pappas tehus. 

Ehsans och Pappas tehus har som målsättning att erbjuda sina kunder ett fördjupat kunnande i tekultur och te-traditioner, som brukas i olika delar av världen.

117-j2xbu.jpg

Sortiment

Vi har säsongsbetonade teer som årsgångsteer, vilka pappa köper med sig från auktioner när han är ute och reser. Sedan har vi trendiga teer utifrån årstid och högtider, som pappa blandar i butiken, som till exempel saffrans-te till julen.

Vi har återkommande trendiga teer på kunders begäran, och sedan har vi te-nörderi teer, som är det mest exklusiva av de finaste teerna. Till exempel som en riktigt fin Pu-Erh, eller kanske ett vitt te.

I Ehsans och pappas tehus säljer vi också såklart tekannor och tekoppar, filter/te-silar och smått och gott att avnjuta tillsammans med te, som till exempel sockrad ingefära eller ekologisk närproducerad honung. 

Eko certifiering 

Vi är stolta över att i vårt tesortiment ha några teproducenter som odlar ekologiskt, detta är tyvärr annars svårt att säkerställa. Vi hoppas framöver kunna erbjuda våra kunder fler ekologiskt producerade teer. Vårt te sortimentet uppdateras vid nyimport med säsongsnyheter ca två gånger per år, är du intresserad av att veta mer så fråga gärna pappa Ahmad.

pappas-hero.jpg

Företagets historia 

Året var 2002, och tvåbarnspappan Ahmad hade tillsammans med sin son, Ehsan, bestämt sig för att ta över en butikslokal i Malmö. Med förhoppning om en ljusare framtid investerade familjen i en butikslokal på Södra Förstadsgatan. Det fanns att tillgå ett restparti av te från en annan tebutik som lagt ner sin verksamhet. Runt 30 olika sorters te, lite gamla i smaken och inte av den bästa kvalitén.

Pappa Ahmad blev varse om att han behövde starta en egen import av te, och att det fanns mycket att lära om teproduktion, och olika te-kulturer runtom i världen. Allteftersom affärerna tog fart fick familjen möjlighet att hyra in sig i en bättre lokal. Familjeföretaget började nu ranka sig bland teentusiaster både när och fjärran. Alltsedan butikens hemsida startades finns nu de flesta produkter vi tillhandahåller i butik även att handla genom nätet. 

Butik och näthandel 

Hos Ehsan och pappas tehus, är det alltid fraktfritt inom Sverige vid köp över 500kr, det ser vi som god service att bjuda på. 

Vi hoppas att du som kund återkopplar till oss om det är något du inte hittar, undrar över eller är sugen på att testa. Kom ihåg, du är aldrig ensam om att vilja testa något nytt, det vill vi med och det händer alltid något i butiken. Ibland tar nyheter en liten stund att få upp på hemsidan då vi har händerna fulla med att få upp de i butik, så tveka aldrig att höra av dig!

 

Bra att veta:

  • Vi har en jättebra sökfunktion på sidan där du kan söka efter ingredienser, te-sorter och annat. 
  • Priserna är alltid angivna i svenska kronor och inkluderar moms.
  • Du kan alltid ringa in en beställning på tel: (+46) 40191959 eller e-post: info@pappaste.se
  • All konstruktiv kritik belönas med gott te!