Te för kropp & själ

Här har vi samlat alla teer som vårdar, tar hand om och skyddar oss. Både kropp och själ. Här finner du helande teer, stärkande teer och alla teer som hjälper oss att hålla balans i kroppen och knoppen.

Te för kroppen

Det har druckits te i flera tusen år och under årens lopp har olika teer fått ett rykte om sig om att vara hälsofrämjande. Visste du till exempel att grönt te är fullt med antioxidanter och c-vitamin? Visste du också att rött te eller Rooibos som det egentligen heter, innehåller ännu mer antioxidanter än grönt te?
Det är viktigt att veta att te inte är medicin. Med det sagt så har vi kunder som dricker te för att hantera magproblem, diabetes, ångest, stess och en massa andra åkommor. Upplevelsen är givetvis subjektiv, precis som smaken.

Te är dessutom perfekt för att förebygga och förhindra vissa symptom. Till exempel har vi ett galet starkt grönt te med pepparmint som gör underverk när det börjar klia i halsen och fan får de där första förkylningssymptomen.
Det finns också ett fin fint grönt te med citron och ingefära, som man med fördel kan kombinera med lite fin honung, för att stilla influensa-kännslan när influensan satt klorna i en och man är sängliggande.

077-ppgrt.jpg

Te för själen

Ibland handlar det mer om att boosta sig själv själsligt mer än fysiskt. På samma sätt som man mår bättre av att sjunga kan man må bättre av att dricka te. Då handlar det snarare om processen eller ritualen. Processen av att välja ett te som man kan skämma bort sig själv med, brygga det teet och sedan ta sig tid att njuta av det teet. Ofta sker det i samband med att man rundar av dagen eller drar igång dagen. Teer för välbefinnande när man vaknar eller innan man går och lägger sig. Att dricka te kan vara en själslig upplevelse.