Tesilar & Tefilter

Tesilar & Tefilter

Tekulor i olika storlekar, tebollar av alla de slag, tesilar och till och med filter för all form av bryggning finner du här. Det finns flera anledningar till att sila teet.
Först och främst försöker vi undvika att få tebladen i koppen. När tebladen ligger kvar i koppen, fortsätter de att påverka smaken av brygden.
Sen handlar det också om att kunna plocka bort tebladen ur vätskan för att justera beskan och styrkan på teet. Vissa teer går dessutom att brygga flera gånger på samma blad, förutsatt att de tebladen inte legat i vätska hela tiden.

Tesilar & Filter

Tesilar anpassas efter grovheten av tebladen. Till exempel så är gröna teer och oolongteer är oftare helbladiga och stora. De behöver sällan silar med någon finmaskig sil. Det räcker allt som oftast att man häller försiktigt så slipper man teblad i koppen. Svarta teer är ofta brutna eller strimlade teblad som inte blir lika stora när de vecklas ut. Till dessa behövs en lite mer finmaskig tesil.
Röda teer och vissa örtteer paserar igenom de flesta tesilar. Till dessa är det alltid bäst att använda filter, eller jättefinmaskiga tesilar.

Tekannor med tesil

Vissa kannor har en tesil inbyggd i sig. Antingen i pipen eller så har de en tesil som medföljer. Även dessa kannor är med i denna kategorin. Vissa av dessa tekannor har ett lite mer avancerat tefilreringssystem som tillåter dig att brygga teet i önskad antal minuter innan du låter det rinna igenom ner till kannan. Dessa är till för de som tar sitt tedrickande på största allvar. Temästarkannor.

127-v3ecn.jpg

Tekoppar med tesil

Här finner du även våra tekoppar med tillhörande tesilar. Tekoppar som är perfekta så väl hemma som på kontoret. De har även ett litet lock som hjälper till att hålla teet varmt. Tesilarna i dessa tekoppar är bäst lämpade för stora och medelstora teblad.

There are no products listed under this category.