Tepåsar av papper för lösviktste - Small

(No reviews yet) Write a Review
kr49.00
Weight:
0.07 KGS
Adding to cart… The item has been added

Ehsans & Pappas Tehus och tepåsar

Dessa tepåsar är till för dig som föredrar att brygga med tepåsar som du fyller själva med ditt eget favoritte. Man slipper ju fiska teblad ur sin kopp eller mugg. Dessa är långa och avsedda för att fungera både i tekanna och i mugg. 

Paktet innehåller 100st tepåsar och fungerar även utan tepås-hållare. 

Dessa tepåsar är vita men inte klorblekta.

Historia & Bakgrund till tepåsar

Temytologin hävdar att tepåsen uppfanns av tehandlaren Thomas Sullivan 1904 i New York, när han skickade ut prover förpackade i små sidenpåsar.

Som ofta händer i historien kan vi inte alltid se till en enda skapelsehändelse för att permanent befästa en brännpunkt/flampunkt av mänsklig upptäckt och uppfinningsrikedom. Idéer utvecklas helt enkelt – vilket är sant med den låga tepåsen.

Det krävdes flera uppfinnare och många patent för att åstadkomma den gradvisa utvecklingen av tepåsar för ett sekel sedan. Föregångaren till tepåsen kan spåras till amerikanska patentansökningar för en mesh-infusionsapparat som dök upp så tidigt som 1897.

Tebladshållare 

1903 söktes ett patent för en tebladshållare med öppet nät som uppfanns av två Wisconsin-kvinnor.
Damerna som sökte ett patent för en tebladshållare av tyg med öppet nät 1901 var Roberta Lawson och Mary McLaren från Milwaukee, Wisconsin.

Andra mönster följde snart. Under 1920-talet ledde tekniska framsteg i USA till utvecklingen av maskiner som kunde tillverka och packa gaspåsar. Tyget ersattes sedan med filterpapper som var starkt nog att hålla i teet men tillräckligt lätt för att tillåta teets färg och smak att sippra ut i vattnet.

På 1930-talet virvlade gigantiska förpackningsmaskiner på golvet hos ett dussin amerikanska teförpackare dygnet runt och levererade så många som 18 000 olika tepåsar varje dag. Snart hittades dessa engångsunderverk för engångsbruk i varje amerikanskt hem, och lösvikts-te började försvinna från butikshyllorna.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • I butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA