Gunpowder med Pepparmynta - Grönt Te

kr62.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Gunpowder Grön med pepparmynta - Kina

Utseende & innehåll

Det finns två typer av gunpowderte. Dels det svarta CTC tillverkade teet som kallas för gunpowder då det faktiskt ser ut som krut. Dels detta gröna gunpowder som inte ser ut som krut. Det har fått sitt namn eftersom bladen är rullade till små små bollar som "exploderar" (läs: växer otroligt snabbt i volym) när man brygger det. Det tredubblar sin volym under en minuts bryggning. Bladen är olivgröna till militärgröna. Knappt några kvistar alls. Det färdiga teet drar åt det gulgröna, nästan gyllene hållet.

Smak & eftersmak

Ren smak av grönt te. Klassisk gunpowdersmak. Pepparmyntan ligger kvar på tungan efter man svalt teet. Viss strävhet, nästan en viss bitterhet eller torrhet. Pepparmyntan tränger igenom mycket mer i andra bryggningen. Öppnar upp luftvägarna och lämnar en frisk känsla och smak i munnen. Det smakar rikt i den mening att grundteet är riktigt fylligt och har en renhet och robusthet i tesmaken. 

Ursprung & Historia

Vårt gunpowder te kommer från Zhejianprovinsen i östra Kina. Gunpowder som te har odlats sedan Tang Dybnastin  och hör numera till folkteerna i Kina. I Kina kallas det för zhūchá (珠茶), "pärlte" (dock inte att blandas ihop med det mycket modernare taiwanesiska pärlteet som är ett mjölkte med stärkelsekulor). Man ska när man köper det se till att det har en ytlyster som talar om att teet inte blivit för gammalt.
I kina dricks dock detta te helt utan smaksättning.

Pepparmynta är en ört från släktet kransblommiga växter. 2014 producerades ca 90% av världens pepparmynta i Marocko. Kombinationen grön gunpowder smaksatt med pepparmynta kommer från Nordafrika. Norr om Saharaöknen dricker man gunpowder med pepparmynta. Söder om Sahara dricker man grönt Chun mea-te med pepparmynta. 

Vad är unikt med Ehsan och Pappas gröna kinesisk gunpowder med pepparmynta?

Vår gunpowder är av högsta kvalitet och smaksatt med pepparmynt olja som är en natur eterisk olja.

Passar till

Vårt gröna gunpowder med pepparmynta är otroligt uppskattad för sin uppiggande verkan. Många kunder köper detta te för att ha på sin arbetsplats då det hjälper till att hålla personalen frisk och kry i förkylningstider. Smakmässigt rekommenderar vi en tesked honung per kopp av detta te. 

Brygginstruktioner

Som utgångspunkt kan man med fördel brygga ca 5 gram i 80 gradigt vatten och låta dra i mellan 1-2 minuter. Du kan brygga samma blad mellan 2-3 gånger, förutsatt att de inte ligger i vätska mellan varven. Vill man sedan ha det ännu starkare, kan man ta mer te. Vill man ha det strävare kan man låta teet dra lite längre. Givetvis kan man göra teet svagare genom att minska mängden te och göra teet mindre strävt genom att minska dragningstiden. Söta helst med honung. 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)