Brännässla - Urtica dioica - Producerat utan gödnings- eller bekämpningsmedel.

(1 review) Write a Review
kr295.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Utseende och komposition

Enbart torkade och skurna brännässelblad.

Arom, smak och eftersmak

Det smakar fräscht och som en blandning av spenat och gurka.

Ursprung och historia 

Brännässlor växter nästan i hela norra jordklotet samt i södra Afrika.

De unga nyutslagna blad och skotten användes till mat så som grönsaker eller kryddor i bland annat nässelsoppa, eller i drinkar.

Det finns en utbredd kultur av användning av brännässlor i naturmedicin och huskurer.

Inom traditionell medicin användes brännässlor för att behandla olika hälsoproblem, som reumatism, artrit och inflammation. Brännässlor ansågs ha diuretiska egenskaper och användes för att hjälpa till att eliminera toxiner från kroppen genom urinen.

Det finns viss forskning som antyder att brännässla-te kan ha vissa positiva effekter för personer som upplever premenstruellt syndrom (PMS), men det är viktigt att notera att forskningen på detta område är begränsad och mer omfattande studier behövs för att bekräfta resultaten. Här är några saker som har undersökts när det gäller brännässla-te och PMS:

 1. Smärtlindring: Vissa studier har visat att brännässla kan ha antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. Detta kan vara användbart för att lindra de smärtsamma symptomen som ibland är förknippade med PMS, som buksmärtor och ömma bröst.

 2. Diuretisk effekt: En av de vanliga symptomen vid PMS är vätskeretention (vätskeansamling), som kan leda till svullnad och obehag. Eftersom brännässla har diuretiska egenskaper, vilket betyder att det kan öka urinproduktionen, har det föreslagits att det kan hjälpa till att minska vätskeretention och därigenom lindra vissa PMS-relaterade besvär.

 3. Näringsämnen: Brännässlor är näringsrika och innehåller vitaminer och mineraler som kan vara fördelaktiga för allmän hälsa. Under PMS kan en balanserad näringsintag vara viktigt för att hantera symptomen.

Det är dock viktigt att påpeka att PMS är en komplex och individuell upplevelse. Vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Om du överväger att använda brännässla-te som en del av din PMS-hantering, rekommenderas det att du rådgör med en läkare eller kvalificerad hälsoexpert för att säkerställa att det är lämpligt för din specifika situation och att det inte kommer att påverka eventuella andra medicinska tillstånd eller läkemedel du kan använda.

Vad är unikt om detta te?

Det är en ört som användes till mycket, från att odla det i krukor mot insekter och ohyra till att laga hälsosamt mat eller att tvätta håret med ett avkok av det mot migrän. I varje kultur och land har man olika åsikter om det.

Lämplig för…

Att dricka det som rensande för kroppen.

Brygg tips / Hur man brygger detta te

Dosera generöst och brygg örten i vatten som inte är hetare än 80 grader. Låt den dra upp till 20 minuter, sila sen bort bladen innan du börjar att dricka det. Det är gott både varmt som kallt. Spara gärna det du inte hinner att dricka, men inte längre än en dag.

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Brännässla

  Posted by Yessica on 29th Apr 2021

  En favorit!

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA