Mrs Grey - Svart Te

(No reviews yet) Write a Review
kr345.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added
  • Category: Te,Te/Svart Te - Smaksatt,Te/Pappas egna blandningar,Earl Grey,Tekultur från hela världen,Tekultur från hela världen/Engelsk tekultur,Tekultur från hela världen/Svensk tekultur,Tekultur från hela världen/Nordamerikansk tekultur,Tekultur från hela världen/Rysk tekultur
  • Share:

Mrs Grey 

Den här varianten av Earl Grey har olika nyanser av citrus. Den är frisk men också ett tyngre, fylligare te i doft och smak.  

Kompatibilitet med mat och dryck 

Mrs Grey passar framför allt till kalla maträtter, som inlagd sill, rökt makrill, pastasallader med skaldjur, men också till potatisgratäng och klassisk svensk husmanskost som har tydliga smaker och inte så otroligt kryddstarka. Passar perfekt för att kallbrygga och göra iste på.

Arom, smak och eftersmak 

Det här teet har ett djup av citronarom och en balans emellan friskt och syrligt. I grunden är Mrs Grey harmoniskt maltsmakande och den friska bergamottoljan återfinns även här som hos de andra Earl Grey sorterna. Eftersmaken är medellång till lång, med endast ett lätt inslag och karaktär av citrusfrukternas bitterhet. Det här teet innehåller också naturlig koffein och kan med fördel drickas efter maten i stället för kaffe, om andan faller på.

Vad är speciellt med just vår Mrs Grey

Med extra citron och citrongräs ger vår Mrs Grey en friskare upplevelse utan att bli mesig. 

Tesortens ursprung och historia  

Mrs Grey är en variant på Earl Gray som Twinings började sälja under namnet Lady Grey under början av 90-talet i norden. Då blandningen av svart te, smaksatt med bergamott, citron och apelsin blev populär, valde andra tehandlare att följa Twinings och göra egna varianter av Lady Grey och sälja dessa under liknande namn... som Mrs Grey eller Lady Greys snyggare syster. 

Tesortens innehåll  

Ehsans och Pappas Tehus Mrs Grey teblandning innehåller en bas av svart te, smaksatt med citronskal, citronessence, citrongräs och bergamottolja.  

Brygginstruktioner  

Brygg teet med 90°C vatten. Använd en tesked (5g) av teblad för varje kopp, och låt det sedan dra till önskad styrka mellan 3 till 5minuter. 

Utseende vid bryggning  

Det bryggda teet är rödbrunt till brunt vid bryggning. Det här teet får inte försämrad smak eller doftnyanser vid varmare vatten, så önskas starkare te är det möjligt att höja vattentemperaturen. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA