Earl Grey Standard Svart te

kr55.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

 

Earl Grey Standard

Smakrikt Earl Grey med äkta bergamott olja. 

Utseende & innehåll

Ett fint te tillverkat enligt det gamla skolan, bestående av brutna blad. De blöta bladen är jämnt oxiderade och har en jämn röd-brun färg. Det brygga teet är vackert rött med inslag av orange och mörk bärnsten.

Smak & Eftersmak

De torra tebladen är blommiga med lätt inslag av ved.  För luktsinnet uppenbaras inslag av bergamott, bitterapelsin och torra rostade nötter. Smaken har inslag av ved, malt och bröd. Eftersmaken är medellång, och djup, med endast ett lätt inslag  av bitterhet. 

Ursprung & Historia

Traditionen att dricka te till frukost dateras till sent 1800 tal. Medan teer i länder som UK eller Irland görs för att vara maltiga och kunna stå upp väl för inslag av en skvätt mjölk, så anser man i det Nordiska länderna att teet är perfekt som det är. Detta eleganta svarta te har en karaktär som är stark nog återuppliva en på en kall morgon, och passar väl med typisk svensk frukost , och behöver inte någon mjölk för att  vara det perfekta frukost valet. 

Vad är unikt med Earl Grey Standard?

Detta te har hämtats från teodlingar som befinner sig på 1000-2000 meters höjd. Den höga höjden i regionen gör att plantorna växer långsamt och utvecklar en delikat och nyanserad karaktär. Dess fräschhet med lagom maltkaraktär och frisk bergamott citrus, gör detta te till en perfekt partner för den svenska frukosten, eller eftermiddags fikat. .

Passar till

Avnjut detta te till frukost, eller valfri tidpunkt på dagen du längtar efter ett uppfriskande svart te som passar väl med svala maträtter. 

Brygginstruktion

Detta te skall bryggas med nykokt vatten som man låter svalna till 80-90°C. Använd en tesked (5g) av te per kopp och låt dra mellan 3 till 5 minuter. Servera svart eller med en skiva citron. Öka vattentemperaturen för starkare och mörkare brygd.