Earl Grey Ceylon

kr57.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

Earl Grey Ceylon  

Det här Earl gray teet har odlats på Sri Lanka sedan 1860-talet  britterna koloniserade och bosatte sig på ön och anlade teodlingar. Namnet på teet Earl Grey Ceylon, har behållits sedan Sri Lanka hette Ceylon.

Kompatibilitet med mat och dryck 

Earl Grey Ceylon är mångas favorit fruktostte och dricks ofta istället för kaffeDet här teet passar bra till pajer, mustiga köttgrytor, eller en gräddig bakelse. Det här teet lägger locket på maten som förtärts, rensar smaken på tyngre måltider och får det att kännas som en avslutad måltid. 

Arom, smak och eftersmak 

Earl Grey Ceylon är ett fylligt te med rund smak.Teet är lent med en djup arom, kompletterat av en subtil smak av malt, mörka blommor och gröna stjälkar. Eftersmaken är medium till lång, med rödvinstoner och bergamott som hänger kvar. Det är ett av de mest omtyckta och klassiska svarta teerna. Våra kunder säger att det är ett av de mest omtyckta när det bjudpå te vid bjudningar. 

Vad är speciellt med just vår Earl Grey Ceylon 

Pappa blandar teet själv här i tehuset med 100% naturlig bergamottolja.  

Earl Gray Ceylons ursprung och historia  

Earl Gray Ceylons innehåll 

Tebladen är en blandning av fullt utvecklade blad, och en viss andel toppblad, blandade och smaksatta med naturlig bergamottolja.

Brygginstruktioner

Brygg vårt Earl Grey Ceylon på 90°C vatten. Använd en tesked, ca (5g) av tebladen för varje kopp, och låt det sedan dra i 2 till 4 minuter till önskad styrka.  

Utseende vid bryggning   

Det bryggda teet får en rödbrunt till brun färg när det är färdigbryggt.