Earl Grey Darjeeling - Svart Te

(2 reviews) Write a Review
kr445.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey Darjeeling

Det här är ett Earl Grey te, som pappa har blandat på teblad från Darjeeling. 

Kompatibilitet med mat och dryck  

Det här teet passar till tilltugg, ost och kex, sallader och delikata smårätter som tillåter smakerna att träda fram.

Arom, smak och eftersmak  

Darjeeling Earl Grey, har en smak som skiljer sig från många andra svarta teer, då det har en säregen bitterhet eller strävare nyanser. Teet har istället toner av vårblommor, arom av muscatdruvor och en len ton av honung och karamell. Det är ett lätt gräsigt te, med uppfriskande inslag av omogna frukter. Eftersmaken är bergamottmuscatdruvor och viss kvardröjande sötma.  

Vad är speciellt med just Ehsans och Pappas Earl Grey Darjeeling 

Det här Darjeeling Earl Grey skördas när det har blivit vår i Himalayas bergenTeblanden skördas för hand och behandlas varsamt för att bibehålla hela blad strukturen. Darjeling kallas för teernas champagne, då dessa bägge är kända för att ha en lätt flyktig smak.  

Tesortens ursprung och historia 

Darjeeling är känt för att producera några av de finaste teerna i världen. Det är beläget på 2200 meter över havet, där temperaturen och det fuktiga klimatet gör den idealisk för att odla te. Den höga höjden gör att luften inte är lika syrerik som på havsnivå, och teplantorna växer därför lite långsammare än på andra ställen. Vilket utmärker Darjeeling teets unika karaktär av smakrikt och friskt te. 

Tesortens innehåll 

Det här teet innehåller de finaste toppskotten på teskörden, med de gyllene hela små bladen, som blandas med de brutna hela bladen. 

Brygginstruktioner 

Det här teet bryggs i l 90°C vatten. Använd en rågad tesked eller 5g per kopp och låt dra i 3 minuter.  Vill ni ha teet mindre bittert, använd då lägre temperatur och kortare dragningstid vid bryggning. 

Utseende vid bryggning  

Det bryggda teet är gult till gulbrunt i färgen 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

2 Reviews Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Earl gray darjeeling

  Posted by Petra on 21st Jan 2021

  Ett mycket gott och prisvärt vardagste. Härligt nötig smak från darjeelingen och precis lagom aromatiskt från bergamotten. En favorit!

 • 5
  Smakrik och mild

  Posted by Johan Gustaphzon on 12th Jun 2020

  Ett riktigt gott earl grey. Teet har en mild och rund smak med en nyans av bergamott. Det är tillräckligt kraftigt för att kunna drickas med mjölk och sättning, men också mild nog att drick rent. Ett högklassigt te som rekommenderas till alla som vill ha något gott till frukosten eller eftermiddagsfikat.

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA