Lady Greys snyggare syster

kr55.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping
OR
Adding to cart… The item has been added

Lady Greys snyggare syster 

Den här tevarianten har en feminin touch på klassikern Earl Grey. Ett te med doft och smak av banan och vaniljarom. Såklart återfinns också den klassiska bergamottoljan som utmärker alla Earl Grey teer.

Kompatibilitet med mat och dryck 

Passar väl med svala maträtter, som smörgåstårta, pastasallad eller sushi. Serveras gärna svart, med en skiva citron eller pomerans. Utmärkt till att kallbrygga och göra iste av.

Arom, smak och eftersmak 

Lady Greys snyggare syster har en fyllig bananarom, som åtföljs av doftnoter av vanilj, bergamott och malt. Eftersmaken är medellång till lång och utmärker banan och vaniljarom som dröjer sig kvar.   

Tesortens ursprung och historia  

Lady Grey är ett brittiskt varumärke producerat av Twinings under 90-talet för att sälja mer te till de nordiska länderna. Tydligen upplevde Twinings marknadsföringsteam att de nordiska länderna kände att vanligt, hederligt Earl Gray var för starkt. Således producerade de ett mildare Earl Gray som var smaksatt med mindre/ mildare bergamottolja, citron och apelsinskal. Lady Grey började säljas först i Norge 1994 och i Storbritannien 1996.

Vad är speciellt med Lady Greys snyggare syster 

Ehsans och Pappas tehus Lady Greys snyggare syster, är vårt sätt att hedra Twinings Lady Grey med lite humor. Det är ett av många varianter på teblandningen Earl Gray, då Earl Gray teer är en omtyckt klassiker bland teblandningar. Att spetsa till Earl Grey är kanske inte så speciellt. Men att göra det så som vi gör, med banan och vanilj ÄR rätt speciellt. Det är lite som att ha både strössel OCH kolasås på sin mjukglass. 

Brygginstruktion 

Brygg teet i 80-90°C vatten. Använd en tesked (5g) av te per kopp och låt dra mellan 3 till 5 minuter. Det här teet får inte försämrad smak eller doftnyanser vid varmare vatten, så önskas starkare te är det möjligt att höja vattentemperaturen.  

Utseende och innehåll 

Det bryggda teet är orangerött till färgen. 

Alltid fraktfritt inom Sverige - Betala med Klarna, kort eller PayPal i vår check-out.