Earl Grey Cream - Svart Te

(No reviews yet) Write a Review
kr345.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey Cream - Svart Te

Det här är ett harmoniserande Earl Grey med gräddarom som tar tillvara på smakerna i svart te och passar perfekt efter en stor måltid. Det är lättdrucket och snällare mot magen än de mer klassiska Earl Grey teerna. Även utmärkt som afternoon tea.

Ursprung & historia

Att smaksätta Earl Grey med gräddessens var ett naturligt nästa steg när man ser till hur många som har mjölk eller grädde i sitt te. Gräddessensen är den samma som används i den svenska klassikern rabarber & gräddte. Den är krämigare och gräddigare än vanlig grädde och har längre hållbarhet. Earl Grey Cream är en klassiker som kompletterar alla de andra välkända Earl Grey teerna.

Utseende & innehåll

Det här teet är blandat på en Orange Pekoe på krossat, fullt utvecklade blad, och viss andel toppblad. De torra bladen är ihoprullade och mattsvarta. De bryggda bladen är lite mer mörkbruna än svarta, och något mer utvecklade. Den färdiga brygden har en brunröd färg.

Arom, smak och eftersmak

Arom: De torra bladen har en tydligt gräddig doft, tillsammans med den typiska doften av Earl Grey. De bryggda bladen har fortfarande en viss gräddig doft, men doftar mer bergamott än innan. Den tomma koppen doftar mjukt gräddigt.

Smak: Earl Grey Cream är smaksatt med bergamottolja och gräddarom som framträder både i doft och smak. Det finns också en antydan till brödsmak, maltig korn och baljväxter. Man kan även känna rostade och träiga smaker. Beska finns också, trots gräddigheten.

Eftersmak: Eftersmaken är kort till mediumBesk, med en hint av gräddighet och citrus.

Vad är unikt med just vår Earl Grey Cream?

Pappa blandar vår Earl Grey Cream här i tehuset och bygger basen på en blandning av tre olika svarta teer, som sedan smaksätts med naturlig bergamottolja och gräddessens. Det ger ett fylligare och gräddigare Earl Grey Cream än andra sorter på marknaden.

Passar till

Det här teet passar bra till mackan med mjukost och gurka, risgrynsgröten, potatis och purjosoppan. Enkelt sagt mat som är lenare och snällare mot smaklökarna. Earl Grey Cream har en gräddig karaktär och således bör den serveras med tillbehör som passar gräddigheten.

Personer som letar efter en lite mjukare och gräddigare version av Earl Grey borde tycka om denna.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med vatten på 90°C. Använd 1,5 tesked (ca 4g teblad) per kopp (ca 250ml vatten), och låt dra i 2,5-3 minuter.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA