Rabarber grädde Rooibos

kr57.00
(1 review) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping
OR
Adding to cart… The item has been added

Ekologisk Rabarber Grädde Rooibos från Sydafrika

Ekologisk Sydafrikansk Rooibos med rabarber och grädd smak 

Utseende & innehåll 

Detta te tillverkas uteslutande av de fina spetsiga bladen av djupt orange-rött rooibos te, som har odlats ekologiskt i Sydafrika. Brygden är kastanjeröd och lätt grumlig. De bryggda bladen har en kastanjebrun, orange-brun färgton.  För denna blend, har man tillsatt rabarber och grädd arom. 

Arom, smak & eftersmak 

De torra bladen har en arom av rabarber, och en gräddig honungs sötma, som är typiskt för klassisk rooibos. Brygden har en lätt fermenterad ton, som kommer från den naturliga tillverkningsprocessen som bladen genomgår. Smaken är frisk med toner av hö. Den har en klassisk Rooibos smak, av honung och frukt och en lätt, aromatiskt  eftersmak.

Ursprung & historia 

Rooibos en inhemsk Sydafrikansk växt. Bladen genomgår en varsam process  som resulterar i ett utsökt , rött örtte som är naturligt fritt från koffein. När bladen har blivit skördade, och hackade så börjar färgen att ändras allteftersom teet oxiderar. Det samlas sedan i högar, spray fuktas med vatten för att möjliggöra fermentationen, vilken ger en djup, rik orange-röd färg.  Bladen torkas sedan och sorteras, och är därmed klara för att brygga dryck av. 

Vad är unikt med Ekologisk Rabarber & grädde Rooibos?

Det ekologiska Rooibos är odlat utan användning av icke organiska gödningsmedel och pesticider, och är därmed fritt från syntetiska kemikalier, samt riskfri att använda av alla. Detta är en  unik blend med naturlig rabarber och grädd arom, som ger teet en underbar balans mellan syrlighet och gräddig sötma. 

Passar till 

Ekologisk Rooibos passar utmärkt till aromatisk mat och kryddiga kötträtter, liksom pizza och ugnsbakade rätter. Den är naturligt koffeinfri och gör den lämplig som en dryck vid alla tidpunkter på dygnet. 

Brygginstruktioner

Brygg detta te med färsk kokt vatten som är  mellan 90-100°C. Använd en rågad tesked (5g) av blad per kopp och låt det dra i 4 minuter. 

Alltid fraktfritt inom Sverige - Betala med Klarna, kort eller PayPal i vår check-out.

 

1 Review Hide Reviews Show Reviews

  • 5
    grädde?

    Posted by Özgün on 9th Mar 2021

    I love green tea and roboibos is not my favorite tea but this tea is really delicious. It is not like drinking tea but eating a cheesecake. It has a creamy and soft taste..