Rooibos - Utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(No reviews yet) Write a Review
kr295.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Osmaksatt Rooibos från Sydafrika

Sydafrikansk Rooibos, helt utan tillsattser, smakämnen, kryddor eller blommor. Producerat ekologiskt, utan varken gödningmedel eller bekämpninsmedel.

Utseende & innehåll 

Detta te tillverkas uteslutande av de fina spetsiga bladen av djupt orange-rött rooibos te, som har odlats i Sydafrika. Brygden är kastanjeröd och lätt grumlig. De bryggda bladen har en kastanjebrun, orange-brun färgton

Arom, smak & eftersmak 

De torra bladen har en arom av honungs sötma, som är typiskt för klassisk rooibos. Brygden har en lätt fermenterad ton, som kommer från den naturliga tillverkningsprocessen som bladen genomgår. Smaken är frisk med toner av hö. Den har en klassisk Rooibos smak, av honung och frukt och en lätt, aromatiskt  eftersmak.

Ursprung & historia 

Rooibos en inhemsk Sydafrikansk växt. Bladen genomgår en varsam process  som resulterar i ett utsökt, rött örtte som är naturligt fritt från koffein. När bladen har blivit skördade, och hackade så börjar färgen att ändras allteftersom teet oxiderar. Det samlas sedan i högar, spray fuktas med vatten för att möjliggöra fermentationen, vilken ger en djup, rik orange-röd färg.  Bladen torkas sedan och sorteras, och är därmed klara för att brygga dryck av. 

Vad är unikt med Rooibos?

Denna Rooibos är odlat utan användning av icke organiska gödningsmedel och pesticider, och är därmed fritt från syntetiska kemikalier, och är därmed säker och riskfri att använda för alla. 

Passar till 

Rooibos passar utmärkt till aromatisk mat och kryddiga kötträtter, liksom pizza och ugnsbakade rätter. Den är naturligt koffeinfri och gör den lämplig som en dryck vid alla tidpunkter på dygnet. 

Brygginstruktioner

Brygg detta te med färsk kokt vatten som är  mellan 90-100°C. Använd en rågad tesked (5g) av blad per kopp och låt det dra i 5-10 minuter. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA

Videos Hide Videos Show Videos