Kagoshima Sencha från Japan - Grönt Te - Utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(1 review) Write a Review
kr545.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Kagoshima Sencha från Japan

Ekologisk Kagoshima Sencha - Japanskt grönt te. En kundfavorit!

Utseende & Innehåll

De torra bladen har en slät och lätt glansig yta,. Den innehåller mindre och mediums stora blad delar med en djupt grön färg och stänk av lime grönt. Brygda teet är ljust, lime gult med en aning av mjölkighet. De fuktiga bladen har en livlig färg av nyklippt gräs.

Arom, smak & eftersmak

Detta te är fruktigt och grönt med en robust kropp. De torra tebladen har en citronkaka arom med toner av finmalet strösocker och citrus. De bryggda teet har en umami smak med saltig och kryddig ton av sauterade bladgrönsaker.  Det bryggda teet smakar citron och en viss gräsighet. Den är fyllig och robust med en viss tyngd i texturen. Allteftersom teet utvecklar sin smak, kommer toner av mineral och orkidéer fram. Den ändras till söt och umami med en lätt syrlighet som infinner sig raskt. Det bryggda bladen luktar citron och mandarin.

Ursprung & historia

Det gröna Sencha teet tillverkas genom att skördas, mjukas upp och sedan varsamt ånga de färska tebladen för att avlägsna de kemiska föreningar som skulle ändra bladens färg till brunt om den naturliga oxidation tilläts att ske. Sedan hackas bladen, gnuggas och rullas för att frigöra saften inne i bladen, och att utveckla smakerna. Efter processen av att gnugga och rulla bladen, så värmer man dem för att minska vätske innehållet. Teet är sedan klart att sorteras och lagras. 

Vad är unikt med Kagoshima Sencha grönt te. 

Detta te är från Kagoshima Distriktet i Sydvästra spetsen av Kyushu ön i  Japan. Detta är ett sencha te med en unik citronlik. De fina blad delarna brygger snabbare än de större blad bitarna. Detta adderar ett djup till brygden, medan den samtidigt behåller teets ljusare smak toner. 

Passar till 

Kagoshima Sencha grönt te passar väl till citrus frukter, nötter och tryffel. 

Brygg instruktioner

Brygg teet med nykokt vatten som får svalna till 70-80 C. Använd en tesked (5g) av teblad och låt dra i upp till 2 minuter.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Fantastisk Sencha

  Posted by Maria on 13th Dec 2020

  Fantastiskt gott grönt te som passar till alla tillfällen. Dessutom stort plus för snabb och fri frakt i dessa tider.

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA