Chun Mee - Grönt Te - Utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(1 review) Write a Review
kr295.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Chun Mee 

Chun Mee (ordagrant: Värdefulla ögonbryn) Berömt Kinesiskt grönt te  

Utseende & Innehåll

Tebladen är delikata och böjda i en båge, likt ögonbryn, därav dess namn. Bladens färg varierar mellan brun, grå brun och ljusbrun. 

Arom, smak & eftersmak 

De torra bladen har en vegetal arom, med toner av mjuk ingefärskaka och färska örter. Den är skarp dock inte lika syrlig som en del teer av detta slag. En del uppfattade toner av kronärtskocka, citrus och vindruvor. De bryggda teet har en ljus jade gulgrön färg, och distinkt kastanj arom. Smaken är stark, syrlig med en frisk strävhet. 

Ursprung & Historia

Detta anrika te producerades ursprungligen endas i Jinagxi Provinsen, men har på grund av sin popularitet börjat att odlas i andra delar även det välkända Anhui provinsen som är känd för sina utsökta teer.  Teet graderas i ett unikt nummer system, som anger kvalitets graden på teet, varierande från perfekta sorterade blad till att endast innehålla brutna blad och delar av blad.  

Vad är unikt med Chun Mee? 

Detta te är starkt och med fina långa blad som är formade som ögonbryn. Teet är vanligtvis skördat på våren. Man plockar oftast ett blad och ett toppblad för detta fina te. Det föredras av dem som vill ha ett te med bett, syrlighet och mindre sötma. Många tekännare brygger flertal gånger på samma blad tack vare teets styrka och kvalitet. Den innehåller polyfenoler  och är rik på antioxidanter 

Passar till

Detta populära te har en frisk, syrlig smak samt en varm och angenäm eftersmak. Den passar både under dagen eller på kvällen. 

Brygg instruktioner för Chun Mee

Detta Chun Mee tte skall bryggas med 75-80°C vatten. Använd 5 gram per kopp (250ml) och låt dra i 1 till 2 minuter. Brygg med lägre temperatur för att minska koffeinhalten.

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

 

 

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 4
  God vardags the

  Posted by Mattias Liedholm on 11th Jun 2020

  Gott kinesiskt vardagsthe. Min favorit.

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA