Rooibos - Rabarber & Grädde - Utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(1 review) Write a Review
kr295.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Rooibos Rabarber & Grädde - Sydafrika

Utseende & innehåll 

Detta te tillverkas uteslutande av de fina spetsiga bladen av djupt orange-rött rooibos te, som har odlats i Sydafrika. Brygden är kastanjeröd och lätt grumlig. De bryggda bladen har en kastanjebrun, orange-brun färgton. För denna blend, har man tillsatt rabarber och gräddarom. 

Arom, smak & eftersmak 

De torra bladen har en arom av rabarber, och en gräddig honungs sötma, som är typiskt för klassisk rooibos. Brygden har en lätt fermenterad ton, som kommer från den naturliga tillverkningsprocessen som bladen genomgår. Smaken är frisk med toner av hö. Den har en klassisk Rooibos smak, av honung och frukt och en lätt, aromatisk eftersmak.

Ursprung & historia 

Rooibos en inhemsk Sydafrikansk växt. Bladen genomgår en varsam process  som resulterar i ett utsökt , rött örtte som är naturligt fritt från koffein. När bladen har blivit skördade, och hackade så börjar färgen att ändras allteftersom teet oxiderar. Det samlas sedan i högar, spray fuktas med vatten för att möjliggör fermentationen, vilken ger en djup, rik orange-röd färg. Bladen torkas sedan och sorteras, och är därmed klara för att brygga dryck av. 

Vad är unikt med Ehsans och Pappas Rooibos Rabarber och Grädde?

Det Rooibos är odlat utan användning av icke organiska gödningsmedel och pesticider, och är därmed fritt från syntetiska kemikalier, samt riskfri att använda av alla. Detta är en unik blend med naturlig rabarber och gräddarom, som ger teet en underbar balans mellan syrlighet och gräddig sötma. 

Passar till 

Rooibos passar utmärkt till aromatisk mat och kryddiga kötträtter, liksom pizza och ugnsbakade rätter. Den är naturligt koffeinfri och gör den lämplig som en dryck vid alla tidpunkter på dygnet. 

Brygginstruktioner

Brygg detta te med färsk kokt vatten som är  mellan 90-100°C. Använd en rågad tesked (5g) av blad per kopp och låt det dra i 4 minuter. 

1 Review Hide Reviews Show Reviews

  • 5
    grädde?

    Posted by Özgün on 9th Mar 2021

    I love green tea and roboibos is not my favorite tea but this tea is really delicious. It is not like drinking tea but eating a cheesecake. It has a creamy and soft taste..

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA