Earl Grey Cream Svart te

kr62.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey Cream 

Det här är ett harmoniserande te som tillvara tar smakerna i te och passar perfekt efter en stor måltid. Det är lättdrucket och snällare mot magen än de mer klassiska Earl Grey teerna. Även utmärkt som afternoon tea.

Kompatibilitet med mat och dryck  

Det här teet passar bra till mackan med mjukost och gurka, risgrynsgröten, potatis och purjosoppan. Enkelt sagt mat som är lenare och snällare mot smaklökarna. Earl Grey Cream har en gräddig karaktär och således bör den serveras med tillbehör som passar gräddigheten.  

Arom, smak och eftersmak  

Earl Grey Cream är smaksatt med bergamottolja och gräddarom som framträder både i doft och smak. Det finns också en antydan till brödsmak, maltig korn och baljväxter. Det bryggda teet har en djup krämig arom, kompletterat av en subtil smak av ljus malt, mörka blommor och gröna stjälkar. Eftersmaken är kort till medium   

Vad är speciellt med just vår Earl Grey Cream 

Pappa blandar vår Earl Grey Cream här i tehuset och bygger basen på en blandning av tre olika svarta teer, som sedan smaksätts med naturlig bergamottolja och gräddessens. Det ger ett fylligare och gräddigare Earl Grey Cream än andra sorter på marknaden. 

Earl Grey Cream ursprung och historia 

Att smaksätta Earl Grey med gräddessens var ett naturligt nästa steg när man ser till hur många som har mjölk eller grädde i sitt te. Gräddessensen är den samma som används i den svenska klassikern rabarber & gräddte. Den är krämigare och gräddigare än vanlig grädde och har längre hållbarhet. Earl Grey Cream är en klassiker som kompletterar alla de andra välkända Earl Grey teerna.   

Earl Grey Cream innehåll

Det här teet är blandat på en Orange Pekoe på krossat, fullt utvecklade blad, och viss andel toppblad. Earl Grey Cream är smaksatt med bergamottolja och gräddessens.    

Brygginstruktioner 

Brygg teet med 90°C vatten. Använd en tesked (5g) av teblad för varje kopp och låt det dra till önskad styrka, mellan 2 till 4 minuter.  

Utseende vid bryggning 

Det bryggda teet har rödbrun färg.  

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.