Genmaicha - riste på japanskt vis - Producerat utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(No reviews yet) Write a Review
kr445.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Sencha är grönt te på japanskt vis. Just denna senchan är dock producerad i Kina, helt utan varken gödnings- eller bekämpningsmedel. Till detta har det sedan tillsats både rostade och poppade riskorn, på traditionellt japanskt vis. 

Vad ger då detta? Jo, det ger ett exeptionellt fint genmaicha, eller japanskt riste. Ett te som både bär friskheten av det gröna sencha-teet men även nötigheten som det rostade riset ger. 

I japan dricks genmaicha eller riste, allt som oftast som mellanmål. 

Den mjuka nötigheten gör teet ganska mäktigt och mättande. Således passar den alldeles utmärkt som just mellanmål. Av precis denna anledning används också genmaicha flitigt av japaner och andra som vill gå ner i vikt. Trickset är då att byta ut en måltid eller två om dagen mot koppar av genmaicha/ riste och således minska sitt kaloriintag. 

Tänk på att grönt te alltid blir bittert om man brygger i för varmt vatten.

Passar till 

Bortsett från viktnedgång, mellanmål och tillfredställelse av en nöt- & grönt te begär, passar vår genmaicha eller riste till att imponera på folk som har otaku för manga och premierar JDM (Japanese Domestic Market) bilar över amerikanska bilar. Givetvis lämnas Europeiska bilar utanför diskussionen, då de är överlägsna sett till design & sex-appeal.  

Brygg instruktioner

Brygg teet med nykokt vatten som får svalna till 70-80 C. Använd en tesked (5g) av teblad och låt dra i ca 2-3 minuter. Förläng tiden om du önskar en kraftigare smak.

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA