Assam CTC - Odlat helt utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(2 reviews) Write a Review
kr295.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added
 • Category: Te,Te/Svart Te - Osmaksatt,Te/Presenter för teälskare,Tekultur från hela världen,Tekultur från hela världen/Engelsk tekultur,Tekultur från hela världen/Indisk tekultur,Tekultur från hela världen/Rysk tekultur
 • Share:

Assam CTC

Svart Assam CTC av hög kvalitet. Odlat helt utan varken gödnings- eller bekämpningsmedel. (Ekologiskt)

Utseende & innehåll

De torra teet är små kompakta kulor liknande pellets.  De stöpta blöta finfördelade te kornen har en rik oxidbrun ton. I koppen har teet en varm, ljus kastanjeröd färg

Arom, smak och eftersmak 

Smaken har en robust kropp, med toner av malt och choklad inslag, samt honungstoner. För luktsinnet har teet en värme med lukt av honung, len maltig ton. Väl i munnen, är den full i smaken, med maltig ton, en lätt och kort ton av blommor och viss astringens. Den har en djup malt ton med stark antydan av kakao. Eftersmaken är lång, sötaktig, men en mild torrhet och endast en antydan av bitterhet. 

Ursprung och Historia

Assam har varit hem för teodlare sedan mitten av 1800 talet, när teet först började kultiveras där av Britterna. Assam är känt runtom i världen för sitt rika maltiga te som framställs från det inhemska Assamica te plantan. Den bearbetas till en djupt maltig brygd som har blivit en huvudsaklig ingrediens för många fruktost teblandningar på grund av sin kraftiga och starka smak.Låglandsslätten som gränsar till Brahmaputtra floden i Nordöst Indien, har en bördig och rik jordmån och en stor mångfald av vilda djur och växter. Dessa subtropiska dalar och kullar är fuktiga och varma, som ger utmärkta förhållanden för teplantorna att växa med lätthet i detta ljuvliga landskap. Assam är den enda regionen utanför Kina som odlar te från sin egna tesort Camellia Sinnensis Assamica. Denna inhemska tesort som var vildväxande i regionen, upptäcktes på 1800 talet. 

Vad är unikt med Assam CTC

Assam teet som Pappa använder här kommer från te gårdar som ligger i Nordöstra delen av Assam. Teet som är producerat här är ljust och fräscht men har ändå en djup maltig karaktär , som är typiskt för teerna från denna region. CTC processen (crush, tear, curl) är en process där bladen går igenom valsar som har hundratals sylvassa knivar som skär upp teet i små bitar som sedan rullas och pressas till små hårda pellets. 

Passar till

Detta fylliga te, passar väl till heta rätter, inklusive det Indiska köket. Detta är ett robust te som kan serveras med mjölk men avnjuts bäst svart för att för bästa sätt ta vara på bergamott upplevelsen. 

Brygginstruktioner 

Brygg med färskt kokt vatten som kyls ner till 90°C. Använd en tesked (5g) av te per kopp och låt dra i tre minuter eller efter egen smak.  

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

2 Reviews Hide Reviews Show Reviews

 • 4
  Jättebra gott te! Nöjd med produkten och kommer troligtvis beställa från er igen. Tyvärr var förpackningen trasig så en del te åkte ur men som tur var hade vi tättslutande burkar hemma så teet kommer hålla bra ändå!

  Posted by Greta on 22nd Nov 2021

  Bra, prisvärt och snabbt levererat!

 • 4
  Gott!

  Posted by Kalle on 22nd Jul 2020

  Ett trevligt klassiskt te med en rund, mättad smak som passar perfekt med mjölk i. Inte jättekomplext eller överraskande, utan mer som en trygg kram från en gammal vän.

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA