Assam Single Estate - Koilamari - Odlat utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(No reviews yet) Write a Review
kr445.00
Availability:
Vi skickar med vanlig post, vanligtvis inom ett dygn från beställningstillfället.
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Indiskt svart te - Assam Koilamari TGFOP

Ett svart Assam-te från Koilamari te eastate. Detta är ett Single Estate te. Tippy Golden Flowery Orange Pekoe black tea. På hindi syftar ordet "koila" på kol. Området kring gården var rikt på kolfyndigheter, som bröts fram till början av 1980-talet, och gården fick därför sitt namn.

Utseende och komposition.

De torra bladet är brutna med några knoppar och en djup färgton. De blöta bladet är uppdelat i medelstora bitar och har en rik, oxidbrun färg. Teet har är en varm, ljust kastanjröd färg. 

Doft, smak och finish

Ett enastående te med en fruktig smak och en välutvecklad maltig touch - kan avnjutas när som helst.

Ursprung & historia 

Assam har varit hem för teodlare sedan mitten av 1800 -talet då te först odlades här av britterna. Assam är känt världen över för sina rika maltete som odlas från sina inhemska Assamica -teplantor. Växterna bearbetas till en djup maltbrygga som har blivit en basvara i många frukostblandningar på grund av dess rika och starka smak. På de lågt liggande planen som sträcker sig över Brahmaputra -floden i nordöstra Indien är jorden frodig och bördig och landskapet är rikligt med en rik mångfald av vilda djur. De subtropiska dalarna och foten av Assam är fuktiga och varma så att teplantor enkelt kan växa i detta härliga landskap. Assam är en av de enda regionerna utanför Kina som odlar te från sin egen storbladiga tesort Camellia Sinensis Assamica. Denna inhemska teplantan upptäcktes först växande vilt i regionen på 1800 -talet. 

Vad är unikt med Assam Koilamari

Varje gårds te är unik. Dessutom är varje skörd unik. Det är både bra och dåligt. 

För företag som köper upp te, packar om det till tepåsar som förväntas smaka likadant år ut och år in, är detta en utmaning. En utmaning man överkommer genom att blanda olika teer från olika gårdar och teområden, från olika årgångar, för att få till en smak som man kan återskapa även nästa år, även om det årets skörd blir lite bittrare/ vattnigare/ torrare/ mjukare eller hur den nu är.

Vår Assam Koilamari är unik i bemärkelsen att det är en Single Estate - alla blad kommer från samma tegård.

Dessutom är denna skörden exceptionellt god. Den är snäppet mildare eller mer nyanserad. Vissa år får de till det och då blir också teet något alldeles extra. Och när teet från den skörden är slut, ja då finns den inte mer och man får hålla tummarna för att nästa skörd blir lika smakrik och god. 

Teet passar till 

Detta te med full smak kommer att passa bra med varma livsmedel inklusive indiskt kök. Detta är ett robust te och kan serveras med mjölk men är bäst svart. 

Bryggningsinstruktioner 

Brygg med nykokt vatten som har svalnat till 90 ° C. Använd en tesked (5 g) te per kopp och blanda i tre minuter eller smaka av.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA