Assam - Single Estate - Mangalam

(2 reviews) Write a Review
kr545.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Utseende & innehåll

Finaste Assambladen med ljusa gyllene toppar och den typiska karaktären hos ett exklusivt te. De torra bladen är lätt brutna  med en del knoppar och djup färg. De våta eller redan bryggda bladen är bruten i medelstora bitar och har en rik brun färg. Själva teet är en varm, ljus kastanjeröd färg.

Smak & eftersmak

Den distinkta Assam smaken - dvs kombinationen av sötma och bitterhet samt fyllighet och den mustiga torra smaken gör teet exceptionellt exklusivt. Eftersmaken är lång och tillfredsställande.

Ursprung & Historia

Assam har varit hem till teodlare sedan mitten av 1800-talet när te först odlades här av britterna. Assam är berömt över hela världen för sina teer med maltlig ton, slm är odlade med inhemska Assamica teplantor. Växterna bearbetas till en djup maltig bryggd som har blivit en hörnsten för många frukostblandningar på grund av dess rika och starka smak.På låglandet  där  Brahmaputra floden sträcker sig i nordöstra Indien är jorden mjuk och bördig och landskapet är rikt och har en mångfald av vilda djur. De subtropiska dalarna i Assam är fuktiga och varma, vilket  passar teplantor. Här växer te med lätthet i det lummiga landskapet.Assam är en av de enda regionerna utanför Kina att odla te från sin egen storbladiga tesort - Camellia Sinensis Assamica. Denna inhemska teplantan upptäcktes först som en vild växt i regionen på 1800-talet.

Vad är unikt med Assam FF- FTGFOP1 SPL CH Type Mangalam

Mangalam Te Odlingar ägs av Javshee gruppen, som ska ha beröm för för sitt arbete med att säkra att allt te som kommer från plantagen är av eftertraktad hög kvalitet. Det är en mycket unik trädgård med avseende på dess plantage struktur. De gjorde om de äldre tesektionerna av Towkok gods, där buskarna satt långt ifrån varandra. De introducerade istället 100% högkvalitativa klonfrön som planterades noga i grupper som lagts ut som galler. Detta säkerställde att inget utrymme var oanvänt och produktionen per hektar var hög. Mangalam Tea Estate producerar utmärkta te med många knoppar och toppblad som ger ett djärvt, starkt te. Det unika med Assam FF- FTGFOP1 SPL CH Type Mangalam är dess kvalitet. Det består till stor del av topp blad, knoppar och mycket unga små skott, vilket ger den fina, rena smaken.

Passar till

Alla de stunder som du känner dig speciell, både på morgon eller på eftermiddag, ensam eller i det fina sällskapet. Detta är ett robust te och kan serveras med mjölk men är bäst att njutas av i sin rena, svarta form. Klassisk och perfekt efter en stor måltid. 

Brygginstruktioner

Brygg med nykokt vatten som har svalnat till 90 °C. Använd en tesked (5 g) te per kopp och låt dra i tre minuter eller smaka av.Värm vattnet tills att det börjar koka. Skölj gärna teet i kannan med lite het vatten och glöm inte att njuta av doften som kommer ut från kannan. Dosering är som vanligt, dvs. 20 gr. per 1 lit vatten eller 5gr per kopp. Om du inte har mjölk i teet då räcker för teet att dra upp till 3 minuter men om du vill ha mjölk i teet så låt teet dra en stund till.

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

2 Reviews Hide Reviews Show Reviews

 • 3
  xx

  Posted by Bengt-Åke Svenningsson on 14th Nov 2022

  Denna produkt kom inte tyvärr. Istället kom en extra påse med Darjeeling. Gör inget, vi dricker gärna det också!

 • 4
  Kvalitetshantverk!

  Posted by Diana Lorenz on 24th May 2020

  De fina vridna bladen är tunna och små, och ändå inget bladkross eller damm i påsen, de måste ha hanterats varsamt. Ett vackert te med rik smak och det gick att brygga flera gånger.

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA