Läkemalva rot - Utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(No reviews yet) Write a Review
kr445.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Läkemalva, även känd som Althaea officinalis (latinska namnet), är en mångsidig och välskänd medicinalväxt som utnyttjas för flera hälsoändamål. Denna ört har historiskt varit känd för att adressera en majoritet av de vanligaste hälsobehoven.

Traditionell användning och hälsofördelar

Läkemalva har en lång tradition inom folkmedicin och alternativ terapi. Dess främsta användningsområden inkluderar lindring av irriterade slemhinnor och hud. Roten, bladen och blommorna innehåller naturliga föreningar som verkar antiinflammatoriskt och mjukgörande. Läkemalva används ofta för att behandla problem som hosta, halsirritation och matsmältningsbesvär.

Den mjukgörande effekten av läkemalva har gjort den populär i hudvårdsprodukter för att lugna torr och irriterad hud samt hantera mindre hudproblem som klåda och mindre brännskador. Dessutom har läkemalva en lång historia av användning för att lindra symtom vid förkylning och luftvägsinfektioner.

Försiktighet och konsultation

Det är viktigt att notera att medan läkemalva har en bred användning och är övervägande säker för de flesta, är det alltid rekommenderat att konsultera en läkare eller hälsoexpert innan du använder den för medicinska ändamål. Vissa individer kan vara allergiska mot växten eller dess komponenter, och det är viktigt att undvika interaktioner med eventuella andra mediciner eller hälsotillstånd.

Sammanfattningsvis är läkemalva en mångsidig medicinalväxt som har en lång historia av användning för att lindra en rad hälsofrågor. Dess antiinflammatoriska och mjukgörande egenskaper har lett till dess användning inom både invärtes och utvärtes behandlingar. Att vara medveten om potentiella allergier och att rådgöra med en läkare är viktigt för att säkerställa säker användning och maximala fördelar.

Brygginstruktioner

Vattentemperatur: 90°C-100°C

Dosering: ca 5g / kopp

Dragningstid: Låt teet brygga under lock 5-10 min beroende på vilken styrka du önskar. När teet är fingervarmt, söta med honung eller motsvarande. Om det blir för starkt, kan du spä ut det med mer vatten.

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA