Ginseng Oolong

(1 review) Write a Review
kr545.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Ginseng Oolong

Ett medeloxiderat oolong smaksatt med både ginseng och lakritspulver. Ett väldigt unikt och kraftfullt te!

Utseende & innehåll

De torra bladen ser ärligt talat ut som någon sorts foderpellets. Matta gröna klumpar. Ser verkligen inte ut som te. Men tebladen är kraftigt ihoprullade och sedan rullade i ginseng och lite lakritspulver, och därav får de sitt unika utseende. De bryggda bladen vecklar ut sig mer och mer för varje bryggning. Det bryggda teet är gyllene gult.

Arom, smak & eftersmak

Arom: De torra bladen doftar lite sågspån eller torkat hö, samt en svag ton av lakrits. De bryggda bladen doftar mer av den vanliga doften av grönt te, men lite mer höigt, och en aning bittert. Den tomma koppen doftar smått sött, med den där lilla lakritstonen.

Smak: Smaken är lite svår att beskriva. Det är nämligen väldigt intensivt samtidigt som det är mjukt. Umamin är skyhög, och ger en extremt läskande upplevelse. Smaken hänger kvar och följer efter en, och får munnen att vattna sig. Det har också en mjuk lakritston till sig, samtidigt som det har smaken av milt grönt te i bakgrunden. Ganska låg beska, men samtidigt ganska hög kärvhet. Går att brygga en gång till på samma blad.

Eftersmak: Intensiv och långvarig eftersmak av sötlakrits och umami!

Vad är unikt med det här teet?

Det här teet är olikt det mesta som finns på marknaden. Unikt i sitt slag och i sin smakupplevelse. Man måste testa själv!

Passar till

Det är svårt att säga vad det passar till, eftersom det är så pass speciellt och har en så intensiv smak som hänger kvar i munnen. Förmodligen hade det stört för mycket att dricka det i samband med måltider, eftersom det har en sån stark egen smak. Drick det istället enskilt och upplev smakerna och sensationen det ger.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med vatten på 95-100°C. Använd 1 tesked (ca 3g teblad) per kopp (ca 250ml vatten), och låt dra i 2 minuter. Spara bladen mellan bryggningarna och brygg det en gång till på samma blad! Lägg då till 30 sekunder till dragningstiden för den efterkommande bryggningen.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • I butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Sött och gott

  Posted by Markus on 28th Jun 2023

  Helt klart en värdig ersättare för godis ifall sötsuget kallar.

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA