Milky Oolong

(No reviews yet) Write a Review
kr445.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Milky Oolong

Ett intensivt krämigt och mjölkigt te. Vår Milky Oolong är gjord på ett kinesiskt Tie Kuan Yin Oolong smaksatt med gräddarom.

Utseende & innehåll

Ihoprullade gröna klumpar av lätt oxiderade teblad som sedan vecklar ut sig stort vid kontakt med det varma vattnet. De våta bladen påminner om grovt hackad spenat, eller som svartkål. Det bryggda teet har en ljust gul färg.

Arom, smak & eftersmak

Aromen på de torra bladen är intensivt mjölkig, men doften avtar efter bryggning. Själva teet är mjukt, krämigt och lent, nästintill oljigt. En tydlig ton av mjölk & grädde, samtidigt som de lätt oxiderade bladen ger en naturlig växtlig grönska. Krämigheten är dock inte för överdriven, utan känns ändå balanserad. Tillsammans med en låg kärvhet eller strävhet och relativt låg beska blir detta en mjuk och behaglig upplevelse.

Eftersmaken är len och mjuk. Mjölkigheten stannar kvar, men det blir aldrig surt. Den tomma koppen ger en doft av lätt krämighet och blommighet.

Vad är unikt med det här teet?

Det här teet är förmodligen ett av de mest krämiga teerna du kommer stöta på. Ett väldigt speciellt te!

Passar till

Detta te passar bland annat till fika eller smörgåsar. Den mjuka krämigheten tillsammans med den låga beskan gör den relativt lättsmält för nya tedrickare, men är ändå så pass intressant att erfarna tedrickare kan hitta något nytt och spännande i denna.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med vatten på 90-95°C. Använd 1 tesked (ca 3g teblad) per kopp (ca 250ml vatten), och låt dra i 2 minuter. Spara bladen mellan bryggningarna och brygg det en gång till på samma blad!

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA