Earl Grey med jasmin

kr62.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey med jasmin 

Det här är ett harmoniserande te som tillvaratar smakerna i te och passar perfekt efter en stor måltid. Även utmärkt som afternoon tea.

Arom, smak och eftersmak  

Earl Grey med jasmin är smaksatt med bergamottolja och jasminblommor som framträder både i doft och smak. Det bryggda teet har en djup men frisk arom, kompletterat av en subtil smak av ljus malt, mörka blommor och gröna stjälkar. Eftersmaken är kort till medium   

Vad är speciellt med just vår Earl Grey Jasmin 

Vi blandar finaste svarta teet, bästa jasminblommorna - helst knoppar, och ett superexklusivt grönt pärl jasmin te som är pricken över i:et när det kommer till jasmin-teer. Vår Earl Grey Persian är unikt och speciellt och finns inte att få tag på någon annanstans.

Earl Grey med jasmin - ursprung och historia 

Att smaksätta Earl Grey med jasmin var ett naturligt nästa steg för oss. Det finns en stor tradition av att tillsätta jasmin till klassikern Earl Grey. Lipton kallar sin variant för Persian Earl Grey men blandningen kommer troligtvis från San Fransisco där en persisk tehandlare började blanda jasmin med Earl Grey te för att spetsa till det. Med det sagt, ska vi ha klart för oss att jasmin har använts för att smaksätta te långt innan bergamott började användas och populariseras. Sannolikheten att ingen kombinerat dessa två smaker med svart te innan tehandlaren i San Francisco är minimal. 

Earl Grey med jasmin - innehåll

Det här teet är blandat på en Orange Pekoe på krossat, fullt utvecklade blad, och viss andel toppblad. Earl Grey med jasmin är smaksatt med bergamottolja och jasminblommor och jasminte.    

Brygginstruktioner 

Brygg teet med 90°C vatten. Använd en tesked (5g) av teblad för varje kopp och låt det dra till önskad styrka, mellan 2 till 4 minuter.  

Utseende vid bryggning 

Det bryggda teet har rödbrun färg.  

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.