Earl Grey Keemun OP - Svart Te

(No reviews yet) Write a Review
kr345.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey Keemun OP Svart Te

Keemun Orange Pekoe, ett fint svart te från Qimen länet i Anhui Provinsen, Kina

Utseende och innehåll

De torkade bladen är askgrå i färgen med satin glans, tillverkade av små jämna strimlor av blad och knoppar. De brygga teet har en klar, tegelstensröd färg med djupa koppar nyans. Det bryggda bladen är finhackade, med glansiga strimlor och en har en röd och grön-brun ton.

Smak & Eftersmak

De torra tebladen har klar doft av bergamot och en antydan av rökighet, doft av röda frukter och chili peppar hetta. Tebladen arom ger en föraning om bergamot citrus frukt, fylld choklad och fyllig tobak. Det brygga teets arom är välsmakande, fylligt med tydligt eftersmak av bergamot. Smaken innehåller noter av tall och lönn, den är saftig, med rökig honung, torkad basilika, enbär och kryddpeppar. Den har kort till medium lång eftersmak och blir något torr. 

Ursprung & Historia

Keemun är idag en av de mest berömda svarta teerna från Kina. Den produceras i Qimen länet i Anhui Provinsen. Keemun sägs ha varit de Brittiska Kungliga familjens favorit te, och har varit väldigt populärt i Europa ända sen 1800 talet. Detta te producerades för första gången sent 1800 tal när en arbetare från Anhui provinsen beslutade sig att producera sitt eget svarta te. Han reste till Fujian provinsen i Kina för att lära sig bearbetning och produktionstekniker som användes där. Efter att ha återvänt till Anhui provinsen, började han att tillverka te  på liknande sätt, och 1915 fick Keemun sitt nationella erkännande som en av Kinas bästa svarta teer. 

Vad är unikt med Keemun Te

Keemun  Earl Grey är synonymt med te tillverkat med  stor yrkesskicklighet. Denna Keemun använder sig av högklassig bergamot olja som ger den dess karaktär; en delikat och subtil rökighet med sublim bergamot arom som förstärker teets långa eftersmak 

Passar till 

Keemun Earl Grey  är ett utsökt te att dricka till middagen. Den passar väl ihop med varmare rätter och smakstarka desserter. 

Brygginstruktioner

  • Brygg detta te med färskt kokande vatten som har svalnat till 90°C. 
  • Använd en tesked eller 5gr av te per kopp.
  • Låt dra 3 till 5 minuter tills att teet når önskad styrka och smak. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA