Earl Grey Blå - Svart Te

(No reviews yet) Write a Review
kr345.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey Blå  

Det här är ett Earl Grey blandat på svart te smaksatt med blåklint och gurkört.

Kompatibilitet med mat och dryck  

Earl Grey Blå passar till vegetariska maträtter där smaken av blåklint och gurkört bättre framträder i smakkombinationen. Till exempel soya produkter, hummus, stekt pumpa, kikärtsbiffar, stekt aubergine. Teet kommer bäst till sin fördel när det serveras svart, med eller utan socker och gärna med en skiva citron. 

Arom, smak och eftersmak  

Det här teet är innehåller blåklint samt lite svagt syra från gurkört, det är också smaksatt med bergamottolja och apelsin essence. Aromer av blommor trä, malt och bröd. Eftersmaken är medellång och djup, med endast ett lätt inslag av strävhet.  

Vad är speciellt med just vår Earl Grey Blå  

Det här teet är sammansatt efter kunders förfrågan om ett rogivande och harmoniskt te som passar vegetarisk mat. I Iran där pappa Ahmad kommer ifrån, dricks det gurkörtste eller där kallat gol gav zaban, för att det anses ha lugnande och balanserande egenskaper. Medan gurkört, sedan länge ansetts göra underverk för melankoli. För att romantisera litegrann, har blåklint ansetts symbolisera kärlek i flera hundra år. I sin bok "Traditional folk remedies" skriver Michael Howard att blåklint bars av unga män som var kära, och om blomman vissnade fort, var det ett tecken på att kärleken inte var besvarad.

Tesortens ursprung och historia  

Teerna i den här tesorten är odlade och på teodlingar som befinner sig på 1000-2000 meters höjd. Den höga höjden i regionerna gör att plantorna växer långsamt och utvecklar en mer delikat och nyanserad karaktär.  

Tesortens innehåll 

Det här teet består av brutna blad av fyra olika sorters svart te, blomblad av blåklint och gurkört samt bergamottolja essence av apelsin. 

Brygginstruktioner  

Brygg teet på 80-90°C vatten. Använd en tesked (5g) av te per kopp och låt dra 3 till 5 minuter. Öka vattentemperaturen för starkare och mörkare brygd.  

Utseende vid bryggning 

Det bryggda teet är orange, till orangerött i färgen. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA