Sencha Makato Japanskt grönt te

kr87.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

Japanesk Sencha Makato

Makato Sencha, Japansk Sencha grönt te. 

Utseende & Innehåll

De torra bladen har en slät och lätt glansig yta,. Den innehåller mindre till medium stora blad som har en matt grön färg. . Bryggda teet är ljust, lime gult med en aning av mjölkighet. De fuktiga bladen har en vacker grön ´färg och en lukt antydan av klippt gräs. 

Arom, smak & eftersmak

Detta te är fruktigt och grönt med en med en elegant fyllig smak. . De torra tebladen har en lätt citrus  arom med toner av finmalet strösocker. De bryggda teet har en umami smak med saltig och kryddig ton av sauterade bladgrönsaker.  Det bryggda teet smakar citron och en viss gräsighet. Den är fyllig och robust med en viss tyngd i texturen. Allteftersom teet utvecklar sin smak, kommer toner av mineral och orkidéer fram. Den ändras till söt och umami med en lätt syrlighet som infinner sig raskt. Det bryggda bladen luktar citron och mandarin.

Ursprung & historia

Detta Sencha te kommer från Fujiyama distriktet. Det  tillverkas genom att skördas, mjukas upp och sedan varsamt ånga de färska tebladen för att avlägsna de kemiska föreningar som skulle ändra bladens färg till brunt om den naturliga oxidation tilläts att ske. Sedan hackas bladen, gnuggas och rullas för att frigöra saften inne i bladen, och att utveckla smakerna. Efter processen av att gnugga och rulla bladen, så värmer man dem för att minska mängden vätska i bladen. Teet är sedan klart att sorteras och lagras. 

Vad är unikt med Sencha Makato grönt te. 

Detta Sencha te kommer från Fujiyama distriktet.
Det  är ett kvalitativ Sencha te med klara toner av mineral, havstång, umami och färsk klippt gräs. De fina blad delarna brygger snabbare än de större blad bitarna. Detta adderar ett djup till brygden, medan den samtidigt behåller teets ljusare smak toner. 

 

Passar till 

Sencha Makato grönt te passar väl till citrus frukter, nötter och tryffel. 

Brygg instruktioner

Brygg teet med nykokt vatten som får svalna till 70-80 C. Använd en tesked (5g) av teblad och låt dra i 1 minut. Förläng tiden om du önskar en kraftigare smak.