Sencha Bambu - Grönt Te

(1 review) Write a Review
kr345.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Sencha Bambu - Grönt Te

Blandat grönt te med ros, krysantemum, jasmin och bambublad.

Utseende & innehåll

Ett vackert blandat grönt te, med inslag av blommor i gult, benvitt, blått och rött. Teet består av en blandning av olika gröna teer. Därtill finner vi ros, krysantemum, jasmin och bambublad. De torra bladen är mörkgröna, avlånga och fina. När man väl bryggt bladen är de väldigt mycket mer uppsvällda och utvecklade. Den färdiga brygden är gul till färgen, med en del partiklar. Inspirerad av japanska trädgårdar. Vackert. Speciell. Minnesvärt.

Arom, smak & eftersmak

Arom: Doften av de torra bladen är väldigt mjuk och behaglig. Om bomull hade haft en doft. Fluffigt, men med en underliggande grönska. Doften av de bryggda bladen doftar mer grönt, och något mer bittert. Den tomma koppen ger en doft av mjuk sötma, och ros.

Smak: En frisk blommighet som ligger som ett täcke över det gröna teet. Det gröna teet är till stor del sencha-te, men blandat med andra gröna teer för att få en rundare profil. Jasminen och bambun går väldigt väl hand i hand med krysantemum. En syrlighet finns, som ger lite toner av citronzest. Rosorna balanserar ut helheten. Som om man promenerar i en lövskog eller trädgård. Kombinationen bambublad, krysantemum och jasmin känns oerhört asiatiskt. Rosbladen gör drycken mer lättdrucken, utan att ta över eller ens sticka ut särskilt mycket.

Eftersmak: Lite syrlig, tillsammans med gröna inslag, samt ros. Floral och grön. 

Ursprung & Historia

Att smaksätta teer är inget nytt. Det har man gjort i tusentals år. Dock vet jag faktiskt inte var denna smaksättningen kommer ifrån. Vad vi faktiskt vet är att blandningen av sencha och andra olika gröna teer som bas ger ett mer lättdrucket te som bryter av gräsigheten. Att det tar en livstid att lära sig blanda te på ett bra sätt, och att det kräver ett otroligt kreativt och skarpt sinne för att får till ett riktigt "well-rounded" och slagkraftigt te.

Nu skulle jag vilja ta credd för att vara just sådär kreativ och skarp som skaparen av detta unika te, men det vore att föra alla bakom ljuset.

Om sanningen skall fram härstammar ingredienserna i teet från olika delar av sydöstra Asien. Troligtvis hör hjärnan som kokade ihop receptet hemma i Tyskland, men frågan är om denne person fortfarande är i te-game:et eller ej. 

Det är nämligen så att jag inte kan finna EN ENDA tehandlare som har detta te, utöver oss själva här i tehuset i Malmö.

En del av mig vill fantisera iväg till en skog i Östeuropa. Kanske Bulgarien eller Rumänien, kanske andra sidan Svarta havet i Georgien eller i Azerbadjzan. Där, i en avlägsen stuga i skogen bor en häxa. Och till skillnad från Häxan i Hans & Gretas saga, är denna häxan varken ond, godistokig eller barnamördare. Istället är hon djurvän, duktig på att odla växter och väldigt påläst om österländsk medicin. 

I min fantasivärld är det precis en sådan häxa som har blandat detta teet och om några barn frågar, är det precis det jag kommer säga till dem. Jag förväntar mig att ni andra vuxna tar ert ansvar och backar upp legenden om te-häxan i öst på samma sätt som vi alla gjort med påskharen och tomten.

Vad är unikt med vår Sencha Bambu?

Det är bara vi som har detta te. Vi och den där mytomspunna te-häxan i öst.

Passar till

Du vet den där känslan att du är småhungrig, men du borde inte äta något och du vet det. Ja, i DE ögonblicken kommer Sencha bambu-teet till sin rätta. För det är ett te, så det är nästan helt fritt från kalorier och ondska. Men det har ändå en påtaglig smak, så det känns som ett lätt snack. Ett slags mellanmål för den sofistikerade människan med ett litet sug efter något att små-snacksa på. Annars passar det bra till när man sitter i en lugn fin trädgård eller park. När man vill känna en naturlig grönska.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med vatten på 75-80°C. Använd 1,5 tesked (ca 3g teblad) per kopp (ca 250ml vatten), och låt dra i 2 minuter.

1 Review Hide Reviews Show Reviews

  • 5
    Rekommenderar starkt!

    Posted by Hanna Norström on 21st Oct 2021

    Välbalanserat te med en tydlig smak av rosor och jasmin. Kunde brygga ganska länge utan att märka av någon bitterhe och det gick också bra att brygga flera gånger på bladen. Jag är väldigt glad över att jag tog chansen att beställa trots att det inte fanns någon beskrivning och kommer definitivt köpa mer i framtiden!

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA