Saffran- från Iran. Grade 1/Sargol - 2.5g

kr99.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.00 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Saffran- från Iran - 2,5g - 99kr

Konsumentens Köpguide till saffran kan du läsa här.

Saffrans kvalitet & gradering

Sargol-klass saffran innehåller endast röda stigmas och inga stilar eller ståndare - motsvarande den europeiska coupékvaliteten. Färgning är den första och viktigaste indikatorn vid bestämning av saffrankvalitet, de andra två indikatorerna är torrhet och arom.

Sargolsaffran är torr och spröd, aldrig mjuk eller svampig, och den har en fräsch skarp doft. Safran med lägre kvalitet tenderar att ha högre fuktinnehåll eftersom den inte har torkats ordentligt. De gula ståndarna absorberar faktiskt fukt och låter inte saffran torka och kan också ge den en smaklös lukt. Spansk saffran rostas ofta före användning av denna anledning.

Sargol kvalitet persisk saffran är klass 1 enligt ISO 3632 vilket innebär att den överstiger färgabsorbansmåttet 190. Faktum är att de flesta sargol kvalitet saffran är långt in på 200-talet.

Användning av saffran

För mycket saffran ger en bitter smak. Pappa rekommenderar att mala ner saffran med socker innan användning. 1 del saffran till 3 delar socker. Detta kan sedan med fördel lösas upp i fett (smör eller olja) som blandas i mat eller bakverk. 

Mal ner till fint pulver. Den pulvriserade saffranen är både lättare blanda i mat och lättare att dosera.

Förvaring av saffran

Förvara ditt saffran torrt och mörkt, i en helt förslutningsbar behållare.