Earl Grey Smokey

kr62.00
(1 review) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey Smokey 

Den här tesorten är en Earl Grey,  blandat på Lapsang Souchong och Assam teblad. 

Kompatibilitet med mat och dryck  

Det här teet passar till knapriga och kryddiga tilltugg. Pappa Ahmad rekommenderar det som ett eftermiddagste, då det har flera lager och en djup karaktär som kan avnjutas upp till 3 bryggningar  

Arom, smak och eftersmak  

Earl Grey Smokey, har en arom av gula physalis bär med en lätt strävhet, som balanserar karaktären av malt. Teet har en fyllig rökighet och lång eftersmak av bergamott, med antydan av malt, och rökt torv som dröjer kvar.   

Vad är speciellt med just vår Earl Grey Smokey  

Det här teet innehåller Lapsang Souchong, vilket är ett te som är rökt över eld av tallved för att fördjupa bladens rökiga karaktär. Pappa har sedan kombinerat den med ett Assam te, för att hitta rätt balans emellan de olika smaknoterna. 

Earl Grey Smokey ursprung och historia 

Vårt Lapsang Souchong te är importerat från Kina, Wuji bergen i Fujian provinsenTeet i dessa teodlingar har förädlats i omgångar, och det sägs vara här som den första produktionen av fullt oxiderade och rökta svarta teet påbörjades.  

Brygginstruktioner  

Brygg teet med 90°C vatten. Använd två generösa teskedar av te för varje kopp. Låt teet dra mellan 2 till 3 minuter. Det här teet är möjligt att återbrygga upp till tre gånger, den kommer då utveckla och förändra karaktär vid varje bryggning. 

Utseende vid bryggning 

Brygden är ljusgul till rödbrun färgen. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Klarna
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Earl Grey Smokey

  Posted by jan ullmark on 12th May 2020

  Perfekt