Klassisk Tekanna av keramik med sil och klassiskt kinesiskt motiv - 1L

kr179.00
(No reviews yet) Write a Review
Availability:
Vi skickar med vanlig post, vanligtvis inom ett dygn från beställningstillfället.
Weight:
1.00 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Utseende & finish

En fin, glansig men robust tekanna i ordentlig keramik. Detta gör den slitstark och stryktålig. Tekannan är dekorerad med motiv från en känd och hyllad kinesisk tavla. Orginalet är en utsökt målning från 1900-talet som skildrar Songdynastins huvudstad i Haifeng under festivalen i Qingming. Målningen, med titeln Längs floden under Qingming Festivalen. Den har över åren tolkats och kopierats och finns i flera versioner men originalet visas sällan för att det är så bräckligt. Motivet fångar delar av den gigantiska tavlan och är tryckt folie som bränts fast på tekannan. 

Kapacitet & tillbehör

  • ca 1 liter.
  • Lock
  • Löstagbart, bundet handtag i trä.
  • Avtagbar tesil i metall 

Att tänka på när du ska välja tekanna. 

Vad tycker du om och vad stör dig med din nuvarande tekanna?

Ingen tycker väl om när det droppar från pipen i samband med att man ska hälla upp sitt te, eller? Det där hänger ihop med hur bred pipen är och huruvida den kommer upp i samma höjd som öppningen på kannan. Tekannor där pipen är för bred, häller oftast fortare än man önskar, vilket resulterar i att man allt som oftast spiller lite te.

Tekannor med korta pipar som inte når upp till samma höjd som öppningen på tekannan brukar också leda till att man spiller, då de börjar hälla lite tidigare än de ska. 

Våra kinesiska tekannor i keramik rymmer ca en liter och det räcker till ca 4 koppar te, beroende på hur stora koppar du använder. Pipen på dessa kinesiska tekannor är i höjd med öppningen på tekannan och är inte för bred. Så du slipper spilla varje gång du ska hälla upp en ny kopp.

Rengöring av Fin keramisk tekanna med sil

Tekannan och locket går att diska i diskmaskin. Silen kommer dock rosta om du diskar den i diskmaskin, så vi rekommenderar att diska silen för hand.

Med tiden brukar teet färga av sig på kannans insida, under pipen och runt locket. Detta ger kannan karaktär och påverkar inte smaken på nästa kanna du brygger, men om du inte vill ha beläggningen, går den att enkelt tvätta bort med lite ättiksprit och skrubbande. Se dock till att skölja ur kannan ORDENTLIGT för ättiksprit kan påverka smaken av näta kanna te du brygger i din tekanna.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.