Tekanna av keramik med sil och löstagbart handtag i trä - Vita blommor mot ljusgrön / mintgrön bakgrund - ca 1L

(No reviews yet) Write a Review
kr179.00
Weight:
1.00 KGS
Adding to cart… The item has been added

Utseende & finish

En fin, glansig men robust tekanna i ordentlig keramik. Detta gör den slitstark och stryktålig. Tekannan är dekorerad med motiv i form av vita blommor mot ljusgrön/ mintgrön bakgrund.

Kinesisk tekanna med vita blommor mot ljusgrön/ mintgrön bakgrund, sil & trähantag.

Wow, tänker du - Den är snygg men den är misstänkt billig. Hur kommer det sig? undrar du.
Jo, vi har haft dessa i vårt sortiment i mer än 15 år. En bra relation med leverantören, resulterade i bra priser för oss, och i förlängningen, bra priser för dig!

Men får man inte vad man betalar för? frågar du dig säkert.
Vet du, du har rätt. Men detta är väl undantaget då. Dessa tekannor är mina favoriter. Man får så mycket mer än man betalar för när man köper dessa. Det är en sann arbetshäst i den utsträckning som nu en tekanna kan vara en arbetshäst. Jag har haft min i mer än 15 år och den är fortfarande i tiptop form. (I transparensens namn ska jag erkänna att jag blivit av med den inre metallsilen för längesedan och jag har gått igenom ett otaligt antal trähantag. Säkert 3-4 st genom åren.)

Kapacitet & tillbehör

  • ca 1L liter.
  • Lock
  • Löstagbart, bundet handtag i trä.
  • Avtagbar tesil i metall

Att tänka på när du ska välja tekanna. 

Vad tycker du om och vad stör dig med din nuvarande tekanna?

Ingen tycker väl om när det droppar från pipen i samband med att man ska hälla upp sitt te, eller? Det där hänger ihop med hur bred pipen är och huruvida den kommer upp i samma höjd som öppningen på kannan. Tekannor där pipen är för bred, häller oftast fortare än man önskar, vilket resulterar i att man allt som oftast spiller lite te.

Tekannor med korta pipar som inte når upp till samma höjd som öppningen på tekannan brukar också leda till att man spiller, då de börjar hälla lite tidigare än de ska. 

Våra kinesiska tekannor i keramik rymmer ca en liter och det räcker till ca 4 koppar te, beroende på hur stora koppar du använder. Pipen på dessa kinesiska tekannor är i höjd med öppningen på tekannan och är inte för bred. Så du slipper spilla varje gång du ska hälla upp en ny kopp.

Diska din tekanna.

Diskar du för hand eller kör du din kanna i diskmaskinen? Har du stora händer som är klumpiga eller kommer du åt inne i tekannan överallt och kan göra rent den? Visst kan man stå ut med lite pill när det är ett speciellt tillfälle och man plockat fram fin-tekannan, men allt som oftast är det väldigt skönt att kunna köra sin tekanna i din diskmaskin tillsammans med allt annat. I synnerhet i kontorsmiljö är det viktigt att man har tekannor som tål att maskindiskas.

Våra kinesiska tekannor i keramik tål att diskas i maskin, bara du tar av trähandtaget först. Det gör man enkelt genom att vika ut fästena och plocka av den. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA