Wu Lu First Class - Grönt Te - Utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(No reviews yet) Write a Review
kr545.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Wu Lu First Class - Kinesiskt Grönt Te

Wu Lu första klass ekologisk  – Kinesiskt grönt te från Fujian provinsen i Kina. Direktöversatt blir wu lu något i stil med "grön dimma" eller "dimmigt grönt".

Utseende & innehåll

Detta te är gjort av enskilda, fint ihop vridna blad, och nål liknande toppar. De torra bladen har en rik, djup, skogsgrön färg. Bryggningen tar fram den varma gröna färgen hos de bryggda bladen. Bladen bryggs till en njutbart ljus gult te, med en aning av jade grön färg i koppen.

Arom, smak & eftersmak

De torra bladen av Wu Lu First Class har en utsökt, söt arom, med inslag av bär och färskt bakade mandel biskvier.  Detta gröna är friskt, ljust med en varsam sötma. Det är behagligt och komplext, med toner av mandel biskvier, blåbär och orkidéer. 

Erfarna te kännare  kommer att känna igen en torr, smak från te odlat på steniga bergssluttningar, karaktäristiskt för rock oolong teerna ( unikt odlingsmark som är mineralrik ) från denna region. Denna mineralrika “steniga” arom förstärks genom ökad bryggningstid, från en till två minuter. Detta te har en  mjuk munkänsla och en ton av färsk skalad zucchini, efterföljt av kort och frisk eftersmak. 

Ursprung & Historia

Wu betyder “dimmig” och Lu betyder “grön”. Wu Lu Första klass te är unikt , grönt te från “Dimmiga bergen” regionen av Norra Fujian. Tillverkat av te plantor som skördas på 400-500 meters höjd.  Färska späda blad och knoppar skördas och ångas i vedeldade pannor för att bevara bladens gröna färg.  Därefter rullas bladen och knopparna varsamt för att kunna utveckla sin smak. De förvandlas gradvis till långa samman vridna teblad med en djup skogsgrön färg, när de har torkat. 

Vad är unikt med Wu Lu Första klass te ? 

Det bergiga terrängen i Norra Fujian provinsen i Kina, är berömt för den kvalitet och särskiljande karaktäristik av teer som produceras där. Den höga höjden och täta molnen skyddar te plantorna under deras tillväxt, och påskyndar en större näringsupptag från jorden. Detta resulterar i ett “stenig” smak som är väldigt karaktäristiskt för den klippiga terräng med branta berg och rinnande bäckar och floder. 

Passar till 

På grund av sin både utsökta och komplexa egenskaper, bör Wu Lu Första klass Ekologiska te avnjutas för sig själv. Detta är ett friskt och ljust te som kan avnjutas vid varje tidpunkt på dygnet. Om man vill dricka det med mat, så bör man matcha den till bladiga sallader, och använda längre bryggtid. 

Brygginstruktioner

Brygg Wu Lu första klass te i 70-80°C temperatur. Använd 5g av te per kopp (250ml) och låt dra i 1 till 2 minuter. Detta premium te kan bryggas upp till 3 gånger efter varandra. Öka dragningstiden med 30 sekunder för den andra och tredje bryggningen.

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA