China Green Pearl - Lu Zhen Zhu - Grönt Te

(No reviews yet) Write a Review
kr645.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

China Green Pearl - Lu Zhen Zhu

Exklusivt och fint osmaksatt grönt te med mjuka toner och låg beska.

Ursprung & historia

Ett väldigt exklusivt kinesiskt grönt te. Odlat och skördat i Zhejiang i Kina. För denna specialitet plockas och bearbetas endast de bästa bladen av en tekultivar med små blad (Jiu Keng) noggrant under aprilskörden. Teet ångas varsamt under tillverkningen, vilket återspeglas i den delikata smaken.

Utseende & innehåll

Att det har ordet pearl / pärla i namnet syftar till att tebladen är rullade. Under produktionen bearbetas alltid en knopp och ett ömt ungt blad tillsammans till en liten halvöppen pärla. Något grövre än vår gunpowder-te. Det ser man på bladen efter bryggning, när de fått vecklas ut. Brygden är väldigt ljus, mellan gult och grönt.

Arom, smak & eftersmak

Arom: Doften av de torra bladen har en grön fyllighet. Det märks att det är ett högkvalitativt grönt te. Doften av de bryggda bladen är sötare, mer ”puddingaktigt”, och fuktigt. Den tomma koppen doftar förvånansvärt sött, men milt.

Smak: Smaken är brödig & len, med en mjuk och fin sötma. Påminner kanske lite om popcorn, men utan sältan. Ingen beska. Umami känns tydligt, samt lätt fruktiga toner. Texturen är väldigt mjuk och len, med väldigt låg kärvhet. Mycket trevlig! Ett underbart, delikat grönt te. 

Eftersmak: Mild och mjuk, med en grön och lätt fruktig sötma. 

Vi rekommenderar två infusioner – gärna utan socker.

Vad är unikt med det här teet?

I skrivande stund är detta en begränsat parti. Ett gästspel i vårt sortiment. Detta te rekommenderades till oss av en av våra leverantörer. Det är lite dyrt, men så är det också ett riktigt kvalitetste. Det är likt många andra gröna teer men ändå inte. China Green Pearl - Lu Zhen Zhu är mer nyanserad i smaken än de flesta billigare varianter.  

"It hits the spot" så att säga. Den kittlar en grön-te-nerv som jag inte visste att jag hade och inte heller att den behövde kittlas. Nu blev det flummigt, men jag försöker förklara att det smakar grönt te, fast mer... Som grönt te borde smaka.

Passar till

China Green Pearl - Lu Zhen Zhu passar dig som druckit grönt te tillräckligt länge för att kunna särskilja på bra och dåligt te, på kinesiskt, japanskt & indiskt te och på fint och vardagligt te. För dig med ett genuint teintresse är detta en möjlighet att prova ett riktigt bra och gott te. Men det är även ett bra nybörjarte eftersom det har så pass låg beska och kärvhet samtidigt som det är smakrikt.

Passar nog även bra som te för mindfulness skulle jag tro. Mjuka subtila smaker att fokusera på.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med vatten på 70-80°C. Använd 1 tesked (ca 3g teblad) per kopp (ca 250ml vatten), och låt dra i 1-2 minuter. Spara bladen mellan bryggningarna och brygg det en gång till på samma blad!

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA