Teblommor - Blooming Tea eller Flowering Tea - Teblommor - 1st

(No reviews yet) Write a Review
kr29.00
Weight:
0.01 KGS
Adding to cart… The item has been added

Te blommor, blooming tea eller flowering tea - 1 st teblomma som är gjord av vitt te och dekorerade med till exempel jasminblommor och röda krysantemumblommor.

Teblommor, blommande te, blooming tea eller flowering tea

I engelskan kallas de allt som oftast för blooming tea eller flowering tea. Svenskans teblomma eller blommande te är översatt därifrån. 

Te blommornas historia & bakgrund

Blommande te härstammar från Kina och närmare bestämt Yunnan-provinsen i sydöstra Kina. Yunnan-provinsen är känd för flera olika typer av te, inklusive Pu-erh te. Historien om blommande te eller te blommor är inte helt tydlig. Vissa tror att det är en modern skapelse medan andra spårar dess existens hundratals år tillbaka. Vissa tror att det användes så länge sedan som på 900-talet när konsten att forma och visa te användes vid de kungliga domstolarna i Kina, men rent för visuella ändamål snarare än för att dricka.

Oavsett binds blommorna för hand idag, precis som förr. Längst ner har vi lagt in en Youtube-video som visar hur det går till när de produceras. Vi har även ett litet blogginlägg där vi går lite djupare in i vad teblommor är och varför de är så awesome!

Vad är speciellt med te blommor?

Te blommor är vackra. De är gjorda av te av högsta kvalitet och teet är otroligt gott. Men bäst av allt är att det ger ytterligare en dimension till te-upplevelsen. Visst, vi tenördar kan finna glädje även i de gamla förbrukade tebladen, men låt oss inte lura oss själva - Anledningen till att vi finner glädje i gamla teblad är att vi är tenördar. För ALLA ANDRA är våra teblad ungefär lika intressant som kaffesump är för oss. 

Men te blommorna förändrar det. Med teblommor bygger man först upp spänningen, eftersom man sällan vet exakt hur blomman kommer veckla ut sig. Sen får man utöva tålamod och låta teet brygga i lugn och ro, allt medan man går fram och tillbaka med blicken över kannan för att se om teblomman blommat ut än. Sen blommar den ut och plötsligt så ser man konstverket som legat gömt i en rund boll.

Visst, vid detta laget är man jättesugen på te, men med teblommor tar man sig gärna en extra stund att verkligen titta på teblomman, på konstverket, innan man häller upp te i sin bägare och avnjuter. 

 • Yes, det smakar lika gott som det ser ut. 
 • Yes, folk blir imponerade när man lägger fram en karaff med varmt vatten och en teblomma mitt på bordet. 
 • Yes, det är en så kallad "conversation starter". 

Att tänka på med teblommor

 • Det att viktigt att använda sig av en kanna, karaff eller annan bägare som dels låter dig se teblomman blomma ut, men även är stor nog för att låta teblomman blomma ut - både på höjden och på bredden. 
 • Vattnet skall inte överstiga 80°C.
 • Det kan ta tid för teblomman att vecklas ut och blomma. Du måste ha tålamod. Ibland kan det ta mer än en kvart. Om vattentemperaturen varit rätt kommer teet inte att bli bittert. Det börjar egentligen ge smak till vattnet först när den vecklats ut. Om teblomman är hårt knuten, kan det ta en bra stund innan den mjuknat upp tillräckligt för att blomma ut.) 
 • Visserligen är teet i teblommorna av så pass hög kvalitet att det går att brygga samma teblad flera gånger, förutsatt att de inte legat i vatten mellan varven, men den där magiska upplevelsen av att se teblomman blomma ut, uteblir efter första gången. 
 • Passar perfekt som present
 • Kan förvaras i vanlig teburk - svalt och mörkt. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA

Videos Hide Videos Show Videos