Kamomill Matricaria Recutita - Hela blommor

kr57.00
(1 review) Write a Review
Weight:
0.06 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Kamomill Matricaria Recutita - Hela blommor

Ehsans och Pappas kamomill importerar vi från Egypten. Kamomill är en ört som odlas såväl som återfinns vildväxande främst på Grönland och Svealands marker men även i västra delarna av Asien och Egypten. Örten är väl känd i folkmun och sägs av Linné myntade örtens släktnamn Matricaria- betydande livmoder med syftning av örtens ihåliga blomkorg.

Ursprung & Historia

Kamomill har fått sitt tilltalsnamn från grekiskans khamaimêlon, som betyder jordäpple, och syftande på dess svagt äpplelliknande doft och mjuka smak.

Örten dricks traditionellt som te mot förkylnings besvär och orolig mage. Även att inhalera ångan från ett avkok av kamomill, sägs enligt folkmun rena porerna i ansikte samt vara lenande för svalg vid hosta. För den som vill komponera sitt eget örtte rekommenderar vi kamomill som en bas i te, då örten med sin lena runda smak tillför en bra harmoni i blandningar. 

Passar till

Vi rekommenderar att dricka kamomill te till grönsaks och ris rätter, som inte är för kryddiga. Själva anser vi att den kommer väl till pass med en sked honung till en ostmacka på kvällen. Perfekt att värma sig på vid sträckläsning av den där boken man inte kan lägga ifrån sig, då teet bibehåller sin smak länge. Eller att ha till hands vid det där jobbiga samtalet, comfort tea, on on one. 

Brygginstruktioner 

Vattentemperatur: 90°C-100°C

Dosering: ca 5g / kopp

Dragningstid: 5-10 min beroende på bladens grovhet. När teet är fingervarmt, söta med honung eller motsvarande. Om örtte intas i medicinskt syfte bör det drickas långsamt tre gånger dagligen under två veckors tid. 

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 3
  OK

  Posted by Wojciech Ganowiak on 17th Jan 2023

  Smakar bra men dyrt