Grönt Lyxte Earl Green

(No reviews yet) Write a Review
kr445.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Grönt Lyxte Earl Green

Kinesiskt Tie Kuan Yin ljust oolong te smaksatt med riktigt bra naturlig och fin bergamottolja. Garnerat med lite rosor.

Utseende & innehåll

Ihoprullade gröna klumpar av lätt oxiderade teblad som sedan vecklar ut sig stort vid kontakt med det varma vattnet. Rosblad kan skymtas. De våta bladen påminner om grovt hackad spenat, eller som svartkål. Det bryggda teet har en ljust gulgrön färg.

Arom, smak & eftersmak

Aromen är frisk och syrlig, med en mjuk och nästan krämig underton. Själva teet är mjukt och lent, samtidigt som det har en frisk syrlighet från bergamott. En hint av mjuk kardemumma. Även blommiga toner kan kännas. Eftersmaken är mild och behaglig, och lite blommig. Den tomma koppen doftar lite sött, med en liten syrlighet som håller sig kvar.

Vad är unikt med det här teet?

Det här är en spännande twist på Earl Grey som ger en lite mjukare och mer naturlig känsla.

Passar till

Denna variant av Earl Grey lämpar sig, precis som de flesta andra sorterna av Earl Grey, som frukostte. Den lätt syrliga tonen av bergamott är uppiggande; perfekt för att starta dagen med. Men det går såklart att njuta av den när som helst, precis som en klassiker bör. Ett bra nybörjarte för de som inte är så insatta.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med vatten på 80-95°C. Använd ungefär 1 tesked (ca 3g teblad) per kopp (ca 250ml vatten), och låt dra i 2 minuter. Spara bladen mellan bryggningarna och brygg det en gång till på samma blad!

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA