Earl Grey ​Assam - Svart Te

(No reviews yet) Write a Review
kr345.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Indiskt Svart te - Assam Earl Grey

Ett svart Assam te smaksatt med bergamott. Detta är en av de finaste Assam Earl Grey teerna. 

Utseende & komposition

De torra bladen är finfördelade med en hel del  toppskott och en djup färgton. De blöta bladen är finfördelade i medium stora bitar som har en rik oxidbrun ton. I koppen har teet en varm, ljus kastanjeröd färg. 

Arom, smak och eftersmak 

Arom av torra löv, bergamott med honungstoner. För luktsinnet har teet en värme med lukt av honung, malt och bergamott citrus doft.  Väl i munnen,  är den full i smaken, med tydligt bergamott, samt en lätt och kort ton av blommor. Den har en djup malt ton med stark antydan av kakao. Eftersmaken är lång, sötaktig, men en mild torrhet och endast en antydan av bitterhet. 

Ursprung och Historia

Assam har varit hem för teodlare sedan mitten av 1800 talet, när teet först började kultiveras där av Britterna. Assam är känt runtom i världen för sitt rika maltiga te som framställs  från det inhemska Assamica te plantan. Den bearbetas till en djupt maltig brygd som har blivit en huvudsaklig ingrediens för många frukost teblandningar på grund av sin kraftiga och starka smak. Låglandsslätten som gränsar till Brahmaputtra floden i Nordöstra Indien, har en bördig och rik jordmån och en stor mångfald av vilda djur och växter. Dessa subtropiska dalar och kullar är fuktiga och varma, som ger utmärkta förhållanden för te plantorna att växa med lätthet i detta ljuvliga landskap. Assam är den enda regionen utanför Kina som odlar te från sin egna tesort Camellia Sinnensis Assamica. Denna inhemska tesort som var vildväxande i regionen, upptäcktes på 1800 talet. 

Vad är unikt med Assam Earl Grey

Assam odlingen är belägen vid södra stranden av Brahnmaputra floden och delar gräns med Nagalandet. Assam Earl Grey avnjuter statusen som en av de bästa teerna, och dess kvalitet eftertraktas både inom landet och utomlands.

Passar till

Detta fylliga te, passar väl till heta rätter, inklusive det Indiska köket. Detta är ett robust te som kan serveras med mjölk men avnjuts bäst svart. 

Brygginstruktioner 

Brygg med färskt kokt vatten som fylls ner till 90°C. Använd en tesked (5g) av te per kopp och låt dra i tre minuter eller efter egen smak. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA