Earl Grey ​Assam Koilamari TGFOP

kr89.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey Assam Koilamari TGFOP

Ett svart Single Estate Assam te från tegården Koilamari, smaksatt med bergamott. Detta är den mer nyanserade av våra Assam Earl Grey teer. 

Utseende & komposition

De torra bladen är finfördelade med en hel del toppskott och en djup färgton. De blöta bladen är finfördelade i mediumstora bitar som har en rik oxidbrun ton. I koppen har teet en varm, ljus kastanjeröd färg. 

Arom, smak och eftersmak 

Ett enastående te med en fruktig smak och en välutvecklad maltig touch - kan avnjutas när som helst. Kort eftersmak.

Ursprung och Historia

Assam har varit hem för teodlare sedan mitten av 1800 talet, när teet först började kultiveras där av Britterna. Assam är känt runtom i världen för sitt rika maltiga te som framställs  från det inhemska Assamica te plantan. Den bearbetas till en djupt maltig brygd som har blivit en huvudsaklig ingrediens för många frukost teblandningar på grund av sin kraftiga och starka smak. Låglandsslätten som gränsar till Brahmaputtra floden i Nordöstra Indien, har en bördig och rik jordmån och en stor mångfald av vilda djur och växter. Dessa subtropiska dalar och kullar är fuktiga och varma, som ger utmärkta förhållanden för te plantorna att växa med lätthet i detta ljuvliga landskap. Assam är den enda regionen utanför Kina som odlar te från sin egna tesort Camellia Sinnensis Assamica. Denna inhemska tesort som var vildväxande i regionen, upptäcktes på 1800 talet. 

På rik, lerig jord i det orörda nordöstra Assam, anlades Satrupa-tegården i slutet av 70-talet. Det är officiellt certifierat ekologiskt sedan 2013. Med en modernt utrustad tefabrik finns här idealiska förutsättningar för särskilt aromatiska tesorter som här odlas enligt biodynamiska principer.

Vad är unikt med Earl Grey Assam Koilamari TGFOP 

En Earl Grey på ett jättefint single estate te och kallpressad bergamottolja. Med bättre ingredienser får man ett bättre te helt enkelt.

Passar till

Såväl till frukost som till kvällste. Eller om du har britter på besök... eller indier... eller snobbiga människor som dömmer en efter vilket te man bjuder på. Men också när du vill servera något lite extra fint till någon du tycker lite extra mycket om.  

Brygginstruktioner 

Brygg med färskt kokt vatten som fylls ner till 90°C. Använd en tesked (5g) av te per kopp och låt dra i tre minuter eller efter egen smak. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.