Darjeeling First Flush FTGFOP Margarets Hope - Svart Te

(1 review) Write a Review
kr445.00
Weight:
0.10 KGS

Vi förväntar oss att åter ha denna produkt i lager den 30th Apr 2023

Adding to cart… The item has been added

Svart Te från Darjeeling, First Flush FTGFOP - Single Estate - Margarets Hope

First Flush, (första skörd säsongen ) Darjeeling med klassificeringen Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe

Utseende & Innehåll 

De torra te bladen är delvis brutna, och har en ljust brun färg med några gröna toppar. Det bryggda teet  har en ljus, honungs gyllene färg. 

Arom, smak och eftersmak 

Detta te  har en lätthet, blommighet och grönskande ton, med en generös avslut (eftersmak). Den är len med en antydan av bitterhet. Min ena kollega beskrev aromen och sa att den antyder närvaro av vårblommor, inslag av muscatel och söta frukter samt en sommar grönska och karamell toner. Jälv tycker jag astt det smakar bergsatmosfär. Du vet, frisk luft, mineral, skog & sten.

Smaken är len och dröjer sig kvar. Det finns en lätt gräsighet med honungstoner och uppfriskande touch av omogna frukter.

Ursprung & Historia

Darjeeling är känt för att producera några av de finaste teerna i världen. Darjeeling ligger beläget upp till 2200 meter över havet, och dess temperatur och fuktiga klimat gör den idealisk för att odla te som är delikat, komplext och ljust i koppen.

Detta te kommer från Margaret’s Hope  en av de mest kända te producenter i Darjeeling. Egendomen fick namnet ”Margaret’s Hope” efter en tragisk bortgång av ägarens dotter Margaret. Hon hade förälskat sig i egendomens vackra landskap, böljande kullar och ljuvliga växt och djurliv. 

Margaret’s Hope te gårdar grundades 1864, och är idag en av de största tegårdar i Darjeeling. Det är hem för ett mindre samhälle  som har vårdcentral och skola som drivs uteslutande för arbetarna och deras familjer.

TGFOP Vad är unikt med Darjeeling Second Flush?

Denna First Flush te är taget från årets skörd, när vintern i Himalaya äntligen har kommit till sitt ände. De skördas för hand och bearbetas varsamt  för att locka fram den fulla omfånget av de naturliga aromen från tebladen. Second flush (andra skörden) teer kännetecknas av en friskhet, blomster toner och en muscatel karaktär. 

Passar till 

Darjeeling First Flush passar utmärkt som eftermiddagste. Para ihop det med lätta rätter eller små och söta efterrätter. Tillåt de olika lager av smaker att utvecklas i munnen medan du dricker teet, och doften av midsommarblommor att uppenbara sig. 

Brygg instruktioner för Darjeeling Second Flush FTGFOP

Låt nykokt vatten svalna till 90°C. Använd en rågad tesked eller 5g per kopp te och låt dra i 3 minuter. För att undvika all form av bitterhet, reducera bryggnings  temperaturen och dragningstiden 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 4
  fint, lite mörkare Darjeeling

  Posted by Diana Lorenz on 28th May 2020

  Margaret's Hope kan sägas vara en klassiker. Och detta te är vackert både att se på som torra teblad, och sedan när de får fin farg i koppen. Inget fel på smaken heller, en bra frukostte. Men lite svagt blev det och tålde inte mer än tre bryggningar, därför får det 4 stjärnor av 5.

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA