China Green Pearl - Lu Zhen Zhu

kr129.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.70 KGS
Shipping:
Calculated at Checkout
OR
Adding to cart… The item has been added

China Green Pearl - Lu Zhen Zhu

Utseende & innehåll

Pearl/ pärla referensen syftar till att tebladen är rullade. Under produktionen bearbetas alltid en knopp och ett ömt ungt blad tillsammans till en liten halvöppen pärla. Något grövre än vår gunpowder-te. Det ser man på bladen efter bryggning, när de fått vecklas ut.

Ursprung & historia

Ett väldigt exklusivt kinesiskt görnt te. Odlat och skördat i Zhejiang i Kina. För denna specialitet plockas och bearbetas endast de bästa bladen av en tekultivar med små blad (Jiu Keng) noggrant under aprilskörden.

Arom, smak & eftersmak

Brödig & len. Lätt sötsma i eftersmaken. Bryggden är nästan gul. Teet ångas varsamt under tillverkningen, vilket återspeglas i den delikata smaken. Den har en fin sötma utan bittra ämnen och med lätt fruktiga toner som påminner om våren.

Ett underbart, delikat grönt te.

Vi rekommenderar två infusioner – gärna utan socker.

Vad är unikt med Ehsan och Pappas China Green Pearl - Lu Zhen Zhu?

I skrivande stund är detta en begränsat parti. Ett gästspel i vårt sortiment. Vi vet faktiskt inte så mycket mer än att det är inte. Detta te rekommenderades till oss av en av våra leverantörer. Det är lite dyrt, men så är det också ett riktigt kvalitetste. Det är likt många andra gröna teer men ändå inte. China Green Pearl - Lu Zhen Zhu är men nyanserad i smaken än de flesta billigare varianter.  

"It hits the spot" så att säga. Den kittlar en grön-te-nerv som jag inte visste att jag hade och inte heller att den behövde kittlas. Gud vad flummigt det blev nu men hur förklarar man att det smakar grönt te, fast mer....som grönt te borde smaka.

Passar till

China Green Pearl - Lu Zhen Zhu passar dig som druckit grönt te tillräckligt länge för att kunna särskilja på bra och dåligt te, på kinesiskt, japanskt & indiskt te och på fint och vardagligt te. För dig med ett genuint teintresse är detta en möjlighet att prova ett riktigt bra och gott te. 

Brygginstruktioner

Brygg detta te med nykokt vatten som fått svalna till 80°C. Använd en liten tesked eller 5g av China Green Pearl - Lu Zhen Zhu per kopp te, och låt dra i 0.5 - 2.5 minuter beroende på bryggning och smak.