Sencha Bambu grönt te

kr62.00
(1 review) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Utseende & innehåll

Ett vackert blandat grönt te, med inslag av blommor i gult, benvitt, blått och rött. Teet består av en blandning av olika gröna teer. Därtill finner vi ros, krysantemum, jasmin och bambublad.

Smak & eftersmak

En frisk blommighet som ligger som ett täcke över det gröna teet. Det gröna teet är till stor del sencha te, men blandat med andra gröna teer för att få en rundare profil. Jasminen och bambun går väldigt väl hand i hand med krysantemum. Roserna balanserar ut helheten.

Sencha te är visserligen en hörnsten i detta te, men får i detta te lite hjälp av andra gröna teer som rundar av och bryter gräsigheten. Det tar lång tid att lära sig blanda te på det viset. Det kräver dels otroligt god kunskap om varje enskild tesort.

Kombinationen bambublad, krysantemum och jasmin känns oerhört asiatiskt. Rosbladen gör drycken mer lättdrucken, utan att ta över eller ens sticka ut särskilt mycket. 

Ursprung & Historia

Att smaksätta teer är inget nytt. Det har man gjort i tusentals år. Dock vet jag faktiskt inte var denna smaksättningen kommer ifrån. Vad vi faktiskt vet är att blandningen av olika gröna teer som bas, ger ett mer lättdrucket te. Att det tar en livstid att lära sig blanda te bra och att det kräver ett otroligt kreativt och skarpt sinne för att får till en riktigt "well-rounded" och slagkraftig te.

Nu skulle jag vilja ta credd för att vara just sådär kreativ och skarp som skaparen av detta unika te, men det vore att föra alla bakom ljuset.

Om sanningen skall fram, härstammar ingredienserna i teet från olika delar av sydost Asien. Troligtvis hör hjärnan som kokade ihop receptet hemma i Tyskland men frågan är om denne person fortfarande är i te-game:et eller ej. 

Det är nämligen så att jag inte kan finna EN ENDA tehandlare om har detta te, utöver oss själva här i tehuset i Malmö.

En del av mig vill fantisera iväg till en skog i Östeuropa. Kanske Bulgarien eller Rumänien, kanske andra sidan Svarta havet i Georgien eller i Azerbadjzan. Där, i en avlägsen stuga i skogen bor en häxa. Och till skillnad från Häxan i Hans & Gretas saga, är denna häxan varken ond, godistokig eller barnamördare. Istället är hon djurvän, duktig på att odla växter och väldigt påläst om österländsk medicin. 

I min fantasivärld är det precis en sådan häxa som har blandat detta teet och om några barn frågar, är det precis det jag kommer säga till dem. Jag förväntar mig att ni andra vuxna tar ert ansvar och backar upp legenden om te-häxan i öst på samma sätt som vi alla gjort med påskharen och tomten. 

Vad är unikt med vår Sencha Bambu?

 Det är bara vi som har detta te. Vi och den där mytomspunna te-häxan i öst.

Passar till

 Du vet den där känslan att du är småhungrig, men du borde inte äta något och du vet det. Ja, i DE ögonblicken kommer Sencha bambu teet till sin rätta. För det är ett te, så det är nästan helt fritt från kalorier och ondska. Men det har ändå en påtaglig smak så det känns som en lätt snack. Ett slags mellanmål för den sofistikerade människan med ett litet sug efter något att små-snacksa på.

Brygginstruktioner

Vattentemperatur under 80°C - Annars blir teet bittert. 

Dragningstid ca 2-3 min

Dosering ca 5g / kopp

 

1 Review Hide Reviews Show Reviews

  • 5
    Rekommenderar starkt!

    Posted by Hanna Norström on 21st Oct 2021

    Välbalanserat te med en tydlig smak av rosor och jasmin. Kunde brygga ganska länge utan att märka av någon bitterhe och det gick också bra att brygga flera gånger på bladen. Jag är väldigt glad över att jag tog chansen att beställa trots att det inte fanns någon beskrivning och kommer definitivt köpa mer i framtiden!