Moringa

kr55.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Calculated at Checkout
OR
Adding to cart… The item has been added

Utseende & innehåll

Hackade, vackert gröna blad. 

Smak & eftersmak

Moringa te erbjuder en jordnära smak som liknar grönt te. Det är mindre bittert och sammandragande än de flesta gröna tesorter och tål höga temperaturer och längre bryggtider. Teet är ofta smaksatt med honung, mynta och kanel för att balansera ut de jordnära tonerna.

Ursprung & Historia

Moringaträdet har flera spännande smeknamn. Det kallas pepparrotsträd på grund av den skarpa smaken av dess rötter. Folk noterade de långa, tunna bönskidan och kallade det trumsticksträd. På grund av dess medicinska användningsområden kallar vissa det mirakelträdet.

Forskare undersöker dess potentiella hälsofördelar. Ett av de enklaste sätten att njuta av denna intressanta växt är i form av moringa-te.

Den mest kända moringan, Moringa oleifera, växer i Himalayas fot. Andra sorter är infödda i Afrika. Eftersom det växer snabbt kan moringaträdet vara en värdefull gröda för odling i många delar av världen. Bönorna, roten, fröna och bladen har alla praktiska användningsområden. 

Vad är unikt med vår Moringa?

Moringa-te, med sin kraftfulla näringsprofil, hjälper till att öka ämnesomsättningen, bränna kalorier, balansera sockernivåer, bättra på matsmältningen och öka energinivåerna. Det är därför en kopp moringa-te är ett utmärkt komplement till en viktminskningsdiet. 

Bladen kokas och äts som spenat och torkas till te. Du kan också göra te med moringapulver. Det får du fram genom att mortla moringabladen i en helt vanlig mortel.

Passar till

Moringa är en så kallad "superfood". Det är packat med nyttigheter och har en mytomspunnen hälsofrämjande förmåga. Enligt WebMD skall moringa hjälpa mot:

  • Hjärthälsa - I djurstudier har moringaextrakt förbättrat hjärthälsa. I en studie sänkte moringa kolesterolet och minskade bildningen av plack i artärerna. Det verkade på ett sätt som liknar ett statinläkemedel.
  • Diabeteskontroll - Moringa-te kan hjälpa personer med diabetes att reglera sina blodsockernivåer. Många studier har visat positiva resultat med djur. Människostudier har varit mindre konsekventa. Vissa visar att moringakonsumtion kan sänka glukosnivåerna efter måltider. Forskare säger att skillnader mellan moringa-sorter och beredningsmetoder kan orsaka olika resultat.
  • Cancer behandling - I en labbstudie bromsade moringa tillväxten av mänskliga pankreascancerceller och förbättrade effekten av kemoterapiläkemedel. Forskare konstaterar att moringa tolereras väl av försöksdjur. Fler studier behövs för att bevisa effektiviteten och säkerheten hos moringa för personer med cancer.
  • Hjärnhälsa - I en djurstudie hade moringabladextrakt positiva effekter på hjärnans kemi. Forskare drog slutsatsen att moringa bör undersökas som en behandling för Alzheimers sjukdom.
  • Skydd mot kroniska sjukdomar - Moringaträdets blad innehåller flera föreningar som kan avvärja kroniska sjukdomar. Dessa ämnen inkluderar polyfenoler, tanniner, saponiner och andra. Förutom att bekämpa hjärtsjukdomar, leverskador och diabetes, bekämpar dessa föreningar också kronisk inflammation.

I djurstudier har moringa hämmat reproduktionen. Moringaträdets bark har kopplats till risk för missfall. Även om moringate inte är gjord av bark, bör gravida kvinnor undvika moringa helt och hållet.

 

Brygginstruktioner

Vattentemperatur: 90°C - 100°C

Dosering: ca 5g / kopp

Dragningstid: 2-10min beroende på blad och önskad smak. Bladen tål att stå och dra länge.


FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)