Gunpowder Grönt te

kr62.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping
OR
Adding to cart… The item has been added

Gunpowder grönt te

Kinesiskt odlat Grönt te kallat gunpowder.

Utseende & Innehåll

Tebladen är små hoprullade bollar som är mörka i färgen. De torra bladen har en doft av hö och gräs och en sötaktig rökig doft med inslag av honung. 

Arom, smak & eftersmak 

De torra bladen har en doft av hö och gräs och en sötaktig rökig doft med inslag av honung. Brygden har en ljus bärnstensfärg och doften är jordigt grön med en föraning av rökighet. Eftersmaken har en viss gräsighet och lätt bitterhet. 

Ursprung & Historia

Detta Gunpowder te (Kinesiska: 珠茶; pinyin: zhū chá; ordagrant 'pärl te' ) är en typ av Kinesiskt grönt te där varje teblad har rullats ihop till runda pellets. Det engelska namnet Gunpowder tillkom för att det liknade det krut som man använde i kanoner. Produktionen av Gunpowder teet dateras tillbaka till Tang dynastin (618-907). Teet introducerades till Taiwan under 1800 talet. Tebladen förtorkas, ångas rullas och sedan torkas de. Även om man ursprungligen rullade för hand, så görs detta maskinellt, dock skall det sägas att de dyraste och mest kvalitativa gunpowder teerna rullas fortfarande för hand. Mindre och lätt glänsande kulor är kännetecken på hög kvalitet. 

Vad är unikt med Gunpowder? 

Detta är ett te som genomgår en speciell process genom vilken man behåller både arom och smak. När man brygger teet, så öppnas tebladen väldigt kraftfullt. Detta är ett uppiggande te som  innehåller polyfenoler och är rikt på antioxidanter. 

Passar till

Detta te passar till grönsaksrätter eller rätter med havets läckerheter. Kan med fördel drickas som uppiggande eftermiddagste. 

Brygginstruktioner för Gunpowder

Gunpowder skall bryggas med 80°C vatten. Använd 5 gram per kopp (250ml) och låt dra i 1 till 2 minuter. Brygg med lägre temperatur för att minska koffeinhalten, eller om starkare smak önskas, förläng bryggtiden med ytterligare en minut. 

Alltid fraktfritt inom Sverige - Betala med Klarna, kort eller PayPal i vår check-out.