Grosinien svart te blandning

kr55.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

 Grosinian svart te blandning

 En svart teblandning i georgisk stil. 

 Utseende och komposition

 Ett fint ortodoxt svart te bestående av små, brutna löv och lite fint skott. Det torra bladet är svart med några rose bruna nyanser. Teet brygger till en ljus, gyllene, brun kopp. Det bryggda bladet är ljusbrun med nyanser av gult, grönt och rött.

Arom, smak och eftersmak

 Extremt lätt doft med nyanser av malt, kakao och sommarblommor och träiga undertoner. Detta är ett ljust te med en touch av söt muscatel smak. Den lilla pekoen i detta ljusa svart te ger det en full konsistens i munnen.

Ursprung och historia

 På 1880-talet bildades de första kommersiella tehagen i Georgien, öster om Svarta havet. I början av 1900-talet odlades nya typer av teplantor i regionen, växter som passade det lokala klimatet och terrängen vid foten av Kaukasus berget. Detta ledde till att georgiska teer hade några särpräglade egenskaper som formade georgisk testilen. Under 20-talet var Georgien en huvudleverantör av te till den tidigare Sovjetunionen. Teen som produceras i regionen blev synonymt med rysk stil te.

 Vad är unikt med Grosinian svart te ?

 Teet är designat för att vara full i rysk stil, svart med en citronskiva. Den typiska teet i Rysk tekultur skall tåla att dra länge i kannan ovanpå Samovaren . Detta te har blivit blandat för att vara ljust i koppen och att likna den välkända te sorten från Georgien, snarare i det tidigare Sovjetunionen. Den mustiga smaken passar väl med citron som skapar en balanserad, uppfyllande och uppfriskande drink.

Passar till

 Drick teet gärna med citron i rysk stil eller som en bas för is te. Detta te kan avnjutas när som helst på dygnet.

Hur man brygger Grosinian svart te

 Brygg tet med vatten som har svalnat till 90 ° C. Låt dra ca fem minuter och använd en tesked (5 g) te per kopp.