Bantningste och viktminskning - Att gå ner i vikt med te

Posted by Ehsan Noroozi on 24th Jan 2018

Låt dig inte luras - Det finns te som är farligt! I den bästa av världar hade alla människor vart ärliga och hederliga. Men så ser världen inte ut. Dessvärre är nätet fullt med skummisar som försöker sälja på dig svindyrt te som dessutom kan vara farligt för dig. Maskerade under tradition av exotiska kulturer och pseudovetenskapliga begrepp, försöker de spela på din osäkerhet och få dig att lämna ifrån dig en slant mot en produkt som du redan nu innerst inne vet INTE kommer fungera.

Läs detta innan du beställer bantningste/ viktminskningste

Redan 2011 varnade Testfakta för oseriösa tehandlare som sålde viktminskningste eller bantningste. Även tidningen Metro uppmärksammade detta. SVT menade att det är ämnet sibutramin som läkemedelsverket slagit larm om. Ett ämne som kan leda till hjärt och kärlsjukdommar.

Grönt te och fettförbränning

Vanligt grönt te innehåller polyfenoler som är en slags antioxidant. I ca 4000 år ham grönt te druckits för dess smak, dess välgörande hälsoeffekter och på sistone här i västvärlden - för sina fettförbrännande egenskaper. Grönt te eller grön te extrakt är ett av de vanligare ingredienserna i en hel del av de fettförbrännande kosttillskotten som finns på marknaden idag.

Epikatekin, epicatechin-3-gallate, epigallokatekin och epigallocatechin-3-gallate som förkortas EGCG är alla katekiner i grönt te. Ketekiner höjer kroppens nivå av noradrenalin som är en signalsubstans som justerar kroppens fettförbränning. Detta i kombination med koffeinet i grönt te gör att görnt te bättrar på kaloriförbränningen avsevärt i synnerhet i vilande läge.

Blir man smal av grönt te?

Det enkla svaret är - Det hjälper på samma sätt som ett par bra gympaskor hjälper dig springa ett maraton. Visst kan du springa barfota, men det finns en anledning de flesta löpare har skor.

Svensk lag menar att forskningen inte är tillräcklig för att man ska hävda att grönt te fungerar som bantningsmedel eller metod att bli smal. Minskad kaloriintag och ökad kaloriförbränning är den enda säkra metoder som finns för att gå ner i vikt och grönt te kan hjälpa dig minska kaloriintaget.

Grönt te som en del av en diet?

"När jag inte har te hemma, småäter jag mer."
berättade en kund som var inne och handlade te i tebutiken.

De flesta som tappar vikt med te, gör det nämligen genom att ersätta något i sin befintliga diet med en kopp te istället. Mellan 3-6 koppar om dagen. Kanske blir det en lättare lunch och en kopp te, eller en mindre middag och en kopp te.

Pappa om grönt te och viktminskning

Grönt te har använts som huskur i tusentals år och visst innehåller det koffein, katekiner och c-vitamin i mängder, men framför allt är det vansinnigt gott. Visst använder vi grönt te som huskur också.

Pappa har alltid ett grönt pepparmint-te för de dagar som han känner sig lite krasslig i halsen. Han dricker vitt te eller oolong te som är ett halvfermenterat grönt te när han är orolig i magen och och i förkylningstider dricker vi massor av grönt te i förebyggande syfte.

Pappa berätta att han har många kunder som kommer och handlar grönt te för just dess fettförbrännande egenskaper men att de flesta som dricker te i viktminskningssyfte dricker ett 12 årigt Pu-ehr te som han har. Det är ett svart te som är väldigt "speciellt" i smaken. Mycket koffeinrikt och den dödar aptiten mer än förbättrar fettförbränningen.

Mindre aptit leder i sin tur allt som oftast till viktminskning. Men bäst är att äta varierat och träna.

Pappa rekommenderar att kall-bada! Det är bra för både kropp och själ och det är rätt schyst nere på Ribersborgs kallbadhus. Efteråt kan man värma sig med en kopp gott grönt te!